Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mačka zapela u krovu 10 dana: Izmamili su je van parizerom

Bilo joj je hladno te se uvukla u krov dok su trajali građevinski radovi na planinarskom domu Ivica Sudnik nedaleko od Samobora. Nije se dala primiti te je prvo pobjegla nazad u šumu

Foto: DVD Samobor
38 komentara

Planinari, koji vrijeme nakon Božića proveli prirodi, čuli su mjaukanje u planinarskom domu Ivica Sudnik na Velikom dolu kraj Samobora. Sve su prijavili domarima te su nakon istrage otkrili kako im je u krovu zarobljena mačka!

Naime, deset dana ranije radnici su dovršavali novi krov planinarskog doma. Pretpostavljaju kako je mačka u njega ušla kako bi se sklonila od zime. S obzirom na to da su dan nakon toga radnici zatvorili sve rupe, životinja je ostala zarobljena. Domari su u pomoć pozvali vatrogasce.

Igrali se mačke i miša

- Tražili smo je puna tri sata. Kad bi otkrili gdje je, pobjegla bi na drugu stranu zbog toga što je ispod imala prostora za šetnju. Na kraju, kako bi napravili što manju štetu, razbili smo dio betona kako bi joj napravili izlaz - rekao je Davor Domin, zapovjednik DVD-a Samobor. Rupa od 10-ak centimetara, koju je lako zakrpati, bila je dovoljna da se životinja provuče. Van su je namamili parizerom, no nije se dala primiti.

Foto: DVD Samobor

- Radilo se o domaćoj mački koja je najvjerojatnije odrasla u šumi. Nije se dala primiti te je prvo pobjegla nazad u šumu - ispričao je vatrogasac. Glad i žeđ bili su jači od straha te se vratila pojesti i popiti ostavljenu hranu i vodu. Nakon toga se oprala i nastavila dalje u nove pustolovine.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message