Obavijesti

News

Komentari 90

Macronove tajne: 'Kao tinejdžer napisao je vrući erotski roman o profesorici. Postala mu je žena'

Macronove tajne: 'Kao tinejdžer napisao je vrući erotski roman o profesorici. Postala mu je žena'

Emanuell Macron (44) ostaje francuski predsjednik. Bivši investicijski bankar, koji je u prvom mandatu na čelu Francuske izrastao u europskog lidera, puno toga duguje supruzi Brigitte, koja mu je bila profesorica

VIDEO

Znala sam ga iz viđenja, jednog je dana taj nestašan momak došao k meni i zamolio da pretipkam tristotinjak stranica poprilično erotskog i prljavog romana. Imena su bila izmijenjena ali bilo je jasno kako je riječ o nečemu što je sam prolazio, rekla je nekadašnja susjeda današnjeg predsjednika Francuske Emmanuela Macrona, ali i njegove buduće supruge, tada Brigitte Trogneux. Mladi tinejdžer Macron susjedi koja se bavila daktilografijom u gradu Amiensu donio je svoj rukopis u kojem je pisao o ženi u koju se godinu dana ranije zaljubio - 24 godine starijoj profesorici Brigitte koja je bila u braku i majka troje djece.

O Brigitte Macron je 2018. godine novinarka magazina "Closer" Maelle Brun napisala prvu neautoriziranu biografiju u kojoj se posebno posvetila mladim danima nje i Macrona.

"Knjiga nije rađena uz pomoć gospođe Macron iako je ona odgovorila na neka pitanja kada sam ih ja poslala u njezin kabinet. Htjela sam podići veo tajne s jedne vrlo komplicirane osobnosti. Sve me zanimalo, od toga kako se zaljubila u svog učenika do njezinih glazbenih interesa jer nema rock koncerta na koji gospođa Macron ne ode, pa makar potajno", rekla je novinarka.

Kako bi to postigla Brun je razgovarala s pedesetak 'svjedoka' - od njezinih bivših učenika, preko susjeda u Amiensu pa sve do poznanika njezine djece iz prvog braka koji majčinu vezu i brak s Macronom od početka, navodno, svesrdno podržavaju. Prve stranice knjige opisuju svjedočanstva kolega studenata iz privatne katoličke srednje škole u Amiensu o tome kako je 15-godišnji Macron bio zaluđen briljantnom profesoricom književnosti i drame, te kako je s vremenom na njihovu aferu reagirao i njezin suprug, bankar Andre-Louis Auziere. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Mi smo vidjeli da su oni prijatelji, da razgovaraju nakon sata i imaju zajedničke interese, ali nikome nije tada palo na pamet kako je riječ o pravom odnosu", kažu nekadašnji kolege.

Kada su za Macronove osjećaje saznali njegovi roditelji on je poslan u 'izgnanstvo' u Pariz gdje je čvrsto odlučio da će Brigitte pokazati i dokazati zašto je on dobar izbor za nju. Poznavatelji para kažu da je iz te potrebe došla i ideja o političkoj karijeri, kako bi se dokazao voljenoj ženi.

Emmanuel Macron and wife Brigitte  walking on the beach -  Le Touquet

Posebno je zanimljivo da je tinejdžer Macron svoje osjećaje opisao i u spomenutom romanu čiju kopiju navodno nitko nije sačuvao, pa čak niti Brigitte jer je, navodno, njezin suprug bio vrlo nezadovoljan napisanim.

Biografija se bavi i Brigitteinim danima prije susreta s Macronom, posebno djetinjstvom sa šestero braće i sestara, ali i obiteljskom tragedijom kada je njezina trudna sestra skupa sa suprugom poginula u automobilskoj nesreći.

"Mnogi su me zaobilazili na počecima naše veze, svašta se šaptalo iza mojih leđa, a braća i sestre preuzeli su ulogu zaštitnika i roditelja kojih više nije bilo. No, sve je to bilo uzalud, jer ja kad nešto čvrsto odlučim onda to i napravim", rekla je u jednom intervjuu Brigitte Macron koja je sa suprugom u braku od 2007. godine i udomili su psa kojeg su nazvali Nemo.

'Emmanuelu je bilo nemoguće odoljeti'

Brigitte je rođena u obitelji koja se bavila proizvodnjom čokolade i slastica, u gradu Amiensu otkuda je i Macron. Prije nego što ga je upoznala, živjela je konvencionalnim životom - imala je stabilnu karijeru kao profesorica francuske književnosti, latinskog i drame te je bila supruga bankara Andrea Louisa Auzierea.

- Ljubav je napravila svoje i mi smo je samo slijedili. Ona me dovela na put razvoda, Emmanuelu je bilo nemoguće odoljeti - rekla je magazinu Paris Match 2016.  Zbog njega se preselila u Pariz 2006, a 2015. odrekla vlastite karijere kako bi pomogla suprugu s njegovom.  U dokumentarcu France3 TV, jasno je prikazano kako Brigitte "trenira" Macrona. U jednoj sceni, vodi ga kroz glasovne vježbe te mu sugerira kada treba podići glas. 

- Svaku večer razmijenjujemo sve što smo čuli jedno o drugom. Moram obratiti pažnju na sve, učiniti sve od sebe da ga zaštitim - izjavila je Brigitte prošle godine.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina