Obavijesti

News

Komentari 37

Magdalena Dovečer je tri puta pokušala namjestiti natječaj za rođaka, traže zatvor za oboje

Magdalena Dovečer je tri puta pokušala namjestiti natječaj za rođaka, traže zatvor za oboje

Magdalenu Dovečer, voditeljicu iz HAMAG BICRO-a, i njenog rođaka Tihomira Pajića, uhitila je zagrebačka policija po nalogu Europskog državnog tužitelja zbog sumnje u namješteni natječaj

VIDEO

U srijedu ujutro uhićeni su voditeljica HAMAG BICRO-a Magdalena Dovečer i njen rođak Tihomir Pajić. Naime, zamjenici europske tužiteljice vjeruju da je Dovečer napravila sve što je mogla da natječaj za posao s promotivnim materijalima za spajanje općina vrijedan milijun kuna prilagodi tvrtki svog rođaka kako bi ga upravo on i dobio. Išla je toliko daleko da se navodno petljala u posao drugih odjela. Radilo se o natječaju vrijednom nešto manje od milijun kuna koji je financiran sredstvima Europske unije pa je zato predmet u nadležnosti Europskog ureda javnog tužitelja. Dovečer je, naime, u HAMAG-BICRO-u bila voditeljica projekta BOND - riječ je o projektu razvoja  mreže poduzetničkih potpornih institucija.

Uhićenu HDZ-ovku Magdalenu D. nazivali su 'pravnicom u neprestanoj borbi za pravdu'
Uhićenu HDZ-ovku Magdalenu D. nazivali su 'pravnicom u neprestanoj borbi za pravdu'

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) je nakon jučerašnjih uhićenja i ispitivanja objavio za što sve terete Dovečer i Pajića.  

- Sumnja se da je prvoosumnjičenica, kao djelatnica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG BICRO), na traženje drugoosumnjičenika, vlasnika grafičkog obrta, s kojim je rodbinski povezana, tijekom 2020. i 2021. godine, tijekom postupka javne nabave usluge - „Usluga grafičkog oblikovanja i izrade promotivnih materijala za projekt BOND“, procijenjene vrijednosti 848.000,00 kuna (cca 113.000,00 EUR), financiranog sredstvima EU, poduzimala radnje u cilju da obrtu drugoosumnjičenika osigura dodjelu navedenog projekta. 

Tako je prvoosumnjičenica, iako je za pripremu i provedbu postupka predmetne javne nabave formalno bilo zaduženo Stručno povjerenstvo, u razdoblju od rujna do prosinca 2020., najprije sama pripremila dokumentaciju o predmetnoj nabavi, i to na način da  je uvjete prilagodila mogućnostima i referencama grafičkog obrta drugoosumnjičenika. 

Nakon toga, u siječnju 2021.,  prvoosumnjičenica je inicirala pokretanje predmetne nabave, a kada su u roku otvorenom za podnošenje ponuda, osim ponude grafičkog obrta drugoosumnjičenika, pristigle  ponude još četiri druga ponuditelja, od kojih su ponude tri ponuditelja bile cjenovno povoljnije, suprotno preporukama djelatnika društva angažiranog za podršku u provedbi javne nabave sukladno odgovarajućim zakonima, sastavila je Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda u kojem je sve pristigle ponude osim ponude grafičkog obrta drugoosumnjičenika odbila kao nepravilne.

Slijedom toga je ponudu grafičkog obrta drugoosumnjičenika ocijenila ekonomski najpovoljnijom i predložila Upravi HAMAG-BICRO-a donošenje odluke o odabiru iste, koja odluka je i donesena dana 30. ožujka 2021.

Ni iz treće nije uspjela rođaku 'srediti' posao pa je prijavili. U mobitelu joj ostale sve poruke?
Ni iz treće nije uspjela rođaku 'srediti' posao pa je prijavili. U mobitelu joj ostale sve poruke?

Nakon što je povodom žalbe jednog od ponuditelja Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila navedenu odluku i predmet vratila na ponovno postupanje HAMAG-BICRO-u, prvoosumnjičenica je još jednom sastavila Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda u kojem je iznova eliminirala ponude svih ostalih ponuditelja  te je Uprava HAMAG-BICRO-a  dana 30. lipnja 2021., po njezinu prijedlogu, ponovno donijela odluku o odabiru ponude grafičkog obrta drugoosumnjičenika.

Kada je zatim, kao i u prethodnom  slučaju, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u žalbenom postupku ponovno poništila odluku o odabiru ponude grafičkog obrta drugoosumnjičenika i predmet vratila na ponovno postupanje HAMAG-BICRO-u, prvoosumnjičena je predmetno rješenje pokušala osporiti podnošenjem tužbe Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske te je tek nakon neuspješnog ishoda iste, u ponovljenom postupku pregleda i ocjene ponuda nabava predmetnih usluga na koncu dodijeljena je jednom od ostalih ponuditelja.  EPPO će sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora protiv oba osumnjičenika - stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa