Obavijesti

News

Komentari 139

Maja iz Samobora udomila dva brata psa: 14 godina bili u azilu

Maja iz Samobora udomila dva brata psa: 14 godina bili u azilu

Nitko ih nije želio udomiti dok ih u prihvatilištu prije mjesec dana nije ugledala Maja Sertić (33). Odmah je odlučila dovesti ih u svoju kuću u Samoboru...

VIDEO

Kad su prije 14 godina stigli u azil Dumovec, mješanci Maro 1 i Maro 2 dva bili su štenci. Volonteri su ih pronašli napuštene na cesti u okolici Zagreba.

Nitko ih nije želio udomiti dok ih u prihvatilištu prije mjesec dana nije ugledala Maja Sertić (33). Odmah je odlučila dovesti ih u svoju kuću u Samoboru.

- Željela sam imati više pasa no moj koker Njof, kojeg sam imala do ožujka, to nije dopuštao jer je bio ljubomoran. Kad je uginuo, prva pomisao mi je bila pronaći i udomiti starog psa koji treba ljubav - objašnjava Maja.

U prihvatilištu je upoznala braću koje je od milja odmah prozvala Mareki i umjesto jednog odlučila je ipak udomiti dva psa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvijet je bio da sa mnom idu obojica ili nijedan. S obzirom na to da imam prostranu kuću i dvorište, povela sam ih doma. Prije mene samo je jednom Maro 1 bio udomljen. Maro 2 je razdovlejnost teško podnosio da su Maru 1 udomitelji vratili nakon nekoliko dana - rekla nam je Maja koja ima i psa Koka.

'I moj treći pas koko voli braću mareke'

Mareki su isprva bili uplašeni, no Maja je činila sve da stekne njihovo povjerenje. Opskrbila se se igračkama i slatkišima za pse. U 14 godina koliko su proveli u prihvatilištu Mareki su rijetko izlazili iz boksa, a nisu ni išli u šetnje svaki dan.

- Nadala sam se da će moji ljubimci biti sretni u dvorištu koje se prostire na više od 500 kvadrata i ondje sam im postavila nove kućice. Mislila sam da će ih nakon 14 godina života u kavezu dvoriše veseliti. Ispalo je potpuno suprotno. Oni se stalno zavlače u kuću te su našli svoj kutak u mojoj spavaćoj sobi gdje provode najviše vremena - priča Maja Sertić.

Zbog ljubimaca Maja je promijenila planove za godišnji odmor. Umjesto na obali Jadrana, uživati će doma sa psima.

- Nastojim im govoriti blagim tonom i nagrađivati ih. U privikavanju na novi dom pomaže im i moj treći pas Koko, kojeg imam od ranije - kaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a