Obavijesti

News

Komentari 100

Maja Paola u šoku zbog brata: 'Zašto nije zatražio pomoć...'

Maja Paola u šoku zbog brata: 'Zašto nije zatražio pomoć...'
2

U ŠOKU Maja Paola iz Big Brother kuće još nije uspjela posjetiti brata koji se nakon 550 dana zlostavljanjaod strane obitelji iz Draganića oporavlja u karlovačkoj bolnici

VIDEO

Voljela bih da mi se obratio, zatražio pomoć ako je trebalo. Sad mu prije svega treba mir, kratko nam je kazala Maja Paola Sertić, nekadašnja BB stanarka.

Njezin brat Rasim Ćufurović od utorka je u karlovačkoj bolnici, gdje se oporavlja od jednoipolgodišnjeg svakodnevnog mučenja i zlostavljanja. Prošlog tjedna uspio je pobjeći zlostavljačima, obitelji iz Draganića, i spasiti se. Navodno su ga zlostavljači toliko pretukli da su mislili da je mrtav, pa su ga odvezli dalje od kuće i bacili u jarak. Tamo su ga našli susjedi i sve dojavili policiji.

Izbili mu zube, lomili nokte...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako nam je rekao Vladimir Bauer, zamjenik ravnatelja karlovačke bolnice, u bolnicu je stigao pothranjen, iscrpljen te s velikim brojem manjih i starih ozljeda na tijelu. Dobro se oporavlja, a kad bude bolje, u bolnici će ga posjetiti i sestra Maja Paola. Njegovi mučitelji, koji su mu izbijali zube, nokte lomili čekićem te ga kažnjavali na najbrutalnije načine, na slobodi su. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog odvjetništva te im, umjesto jednomjesečnog zadržavanja, odredio zabranu prilaska žrtvi na manje od 50 metara.

Njegova tužna i šokantna priča nije osamljena. Naime, prema podacima zaklade Walk Free, u Hrvatskoj je lani bilo 17.100 robova, što čini 0,4 posto hrvatskog stanovništva. Uglavnom su to maloljetnici koje prisiljavaju na prostituciju, krađu ili razne druge kriminalne radnje u korist odraslih, te neplaćeni rad.

U lipnju ove godine supružnici Vjeran (33) i Vanesa Šalov (32) iz Poreča nepravomoćno su osuđeni zbog mučenja i iživljavanja nad svojom djelatnicom koju su držali u zatočeništvu. Vjeran je dobio četiri i pol godine a Vanesa tri godine zatvora.

Zalili je kiselinom po leđima

Teretili su ih da su zaposlenicu M. M. (43) iz Slavonskog Broda od rujna 2015. pa do sredine srpnja 2016. psihički i fizički mučili, protupravno joj oduzeli slobodu te se nad ženom brutalno iživljavali i nanijeli joj teške ozljede. Navlačili su joj vrećicu na glavu i gušili je. Vanesa joj je, stoji u optužnici, prolila solnu kiselinu po leđima, gasila opuške cigareta na tijelu te ju je oštricom noža ubadala u lijevo bedro i stražnjicu. Kad bi bila sva isprebijana, krvava i u masnicama, zaključavali su je u sobu ili spremište, gdje je bila i po pet-šest dana bez jela i pića. Sve dok 17. srpnja prošle godine nije uspjela pobjeći.

Prosio za cigarete i piće

Zbog trgovanja ljudima u Zagrebu je 2014. godine nepravomoćno osuđen Stjepan Jakovljev (53). Od sredine 2005. do rujna 2013., punih osam godina, Drageca M. (70) tjerao je da prosi. Dragec je za Štefa prosio pred crkvama i trgovačkim centrima te na raskrižjima. Na dan mu je donosio između 200 i 1000 kuna. Dragec je radio za hranu, cigarete i piće.

- Rekao mi je da će me, ako budem bježao, raskomadati i baciti u Savu. Znao sam da je lud i neuračunljiv. S njim nikad niste mogli znati na čemu ste - kazao nam je tada Dragec.

I vlasnik autopraonice u Zagrebu, Davor Keča, nepravomoćno je osuđen 2014. na dvije godine zatvora jer je Sinišu K. držao kao roba.

- Znao me natjerati da se skinem do gola i potom me pred ostalima prati minivašem. Bilo je to jako bolno - svjedočio je Siniša, koji je od srpnja 2004. do rujna 2005. godine morao raditi za njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu