Obavijesti

News

Komentari 29

Majka bebe umrla od sepse: 'Čuvajte mi moju malenu’

Majka bebe umrla od sepse: 'Čuvajte mi moju malenu’
4

Pozdrav mom anđelu malom... Doći ću ja valjda jednom da budem s vama...napisala je Karolina obitelji niti mjesec dana prije nego što je umrla

VIDEO

Na mjesnom groblju u Voloderu u Moslavini u petak je pokopana Karolina Hanzec (25). Preminula je u zagrebačkoj bolnici Rebro od sepse nastale nakon operacije gušterače. Iza nje je ostala 5-mjesečna Petra, suprug Drago te roditelji Marija i Karlo Đudarić. Karolina je u svojoj djevojčici uživala samo dva mjeseca. Najveća želja u tromjesečnom boravku po bolnicama bila joj je izaći čim prije kako bi ponovo zagrlila svoje dijete. Nažalost, to se nije dogodilo. Umrla je prije tjedan dana.
- Naša Karolina nije trebala umrijeti. Da su liječnici u Sisku, a posebno na Rebru, poduzeli sve što su mogli, vjerujemo da bi ona preživjela - pričaju roditelji Marija i Karlo.
Tragedija je počela 11. lipnja ove godine. Karolini je naglo pozlilo. U hitnoj pomoći u Kutini su joj, priča suprug Drago, bez pregleda rekli da je pokvarila želudac. Četiri dana poslije zbog mučnine i povraćanja otišla je svom liječniku, koji joj je dao medicinski ugljen. Idućih dana u ambulanti hitne dobila je dvije injekcije. Završila je u bolnici.
- Jedva je dobila uputnicu. Prvo je bila na intenzivnoj, a onda su je premještali s odjela na odjel te utvrdili da je u pitanju gušterača. U bolnici nije dobivala dijetnu hranu nego uobičajene obroke. Povraćala je krv. Govorili su joj da je to normalno za takvu bolest - kaže suprug.
Nakon 40 dana obitelj ju je prebacila u Zagreb na Rebro.
- Čekali smo šest sati da je prime. Odgovarali su nas i govorili da su je dobro liječili u Sisku, ali bili smo ustrajni pa je ostala. Imala je cistu na gušterači. Odgađali su operaciju, a kad su je operirali, morali su ukloniti gnoj. Infekcija je bila uznapredovala - kaže plačući Drago.
Da je umrla, Drago je doznao kad je nazvao bolnicu.
- Nisu vam rekli? Vaša je supruga, nažalost, preminula - govorio je suprugu glas s druge strane žice.
Obitelj za njezinu smrt krivi liječnike. Iz bolnice Rebro roditeljima su rekli da su Karolinu liječili prema pravilima struke. U hitnoj pomoći u Kutini i sisačkoj bolnici glasnogovornik i ravnatelji nisu bili dostupni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a