Obavijesti

News

Komentari 17

Majka i dijete preživjeli su pad aviona: U džungli bili pet dana

Mlada majka i njeno dijete pronađeni su usred džungle punih pet dana nakon pada aviona u kojem su bili jedini putnici. Pilot je poginuo usred udara aviona u tlo...

VIDEO

Mariu Nelly Murillo (18) i njenog jednogodišnjeg sina spasioci su pronašli nedaleko od mjesta pada Cessne u okrugu 'Choco' u Kolumbiji. Oboje su živi i zdravi, a tek je majka pretrpjela površinske ozljede i lakše opekline. Njihovi životi nisu u opasnosti. 

Zapovjednik zračnih snaga te zemlje preživljavanje majke i sina nazvao je 'čudom'. Nažalost, pilot je poginuo, a uzrok pada aviona još nije poznat. 

Cessna je s radara nestala prije pet dana, 20 minuta nakon polijetanja iz grada Nuquia. Osim majke i djeteta, pilot je prevozio robu - ribu i kokos. Kada se pilot prestao javljati na upite kontrole, bilo je očigledno da nešto nije u redu. Puna dva dana prelijetanja bila su potrebna kako bi spasioci u srcu džungle opazili bijelu točku. 

Kada su kopnom uspjeli doći do Cessne, spasioci su pronašli tijelo mrtvog pilota, ali i - otvorena vrata. Ona su se mogla otvoriti i sama pri padu, no s obzirom da u avionu nije bilo majke s djetetom, spasioci su shvatili da je ona očito preživjela pad. 

- No, tek smo tada počeli brinuti. Nismo imali pojma što im se dogodilo. Mogli su se izgubiti u džungli ili pak biti mrtvi od ozljeda, izjavio je jedan od spasitelja za BBC

Spasioci su uskoro naišli na tragove koji su ih kroz naredna dva dana polako, ali sigurno doveli do 18-godišnje majke i njenog djeteta. 

- To je pravo čudo. Radi se o vrlo divljem području i katastrofalnoj nesreći, izjavio je zapovjednik zračnih snaga Kolumbije. 

- Majčin duh sigurno je i djetetu dao snage da preživi, zaključio je. 

Oboje su odmah po pronalasku prevezeni u bolnicu u Quibidu

Maria Nelly Murillo objasnila je da je opekline po tijelu zaradila dok je iz trupa aviona u plamenu izvlačila svoje dijete. Potom se udaljila od aviona u strahu da bi mogao eksplodirati. Svi detalji njene priče o preživljavanju još nisu poznati. 

BBC

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava