Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Majka izgubila sina, njegovi se prijatelji 11 god. brinu za nju...

Kina: Zhang Kai je 2001. obolio od leukemije, a tri godine kasnije je umro. Njegovi prijatelji su njegovoj majci osigurali kuću i dalje se brinu o njoj kako ne bi bila sama

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
9 komentara

Sheng Ru-zhi iz Kine izgubila je sina. Kako ne bi bila usamljena o njoj se već 11 godina brine sedam njegovih prijatelja

Tinejdžer Zhang Kai je 2001. obolio od leukemije. Sedam njegovih prijatelja iz škole je neprestano posjećivalo njega i njegovu majku te su se brinuli za njih. Zhang je umro 2004., a njegova majka je mislila da je ostala sama. No prijatelji su imali drugačije planove. Nastavili su posjećivati ženu.

- Došli su u moju kuću i ispunili je životom - kaže Sheng Ru-zhi. Tinejdžeri su u međuvremenu odrasli, neki rade, neki su diplomirali, a neki imaju svoje obitelji i djecu. Ipak i dalje nađu vremena i obilaze Sheng Ru-zhi. 

- Oni su kao moja djeca - kaže Sheng ponosno. Kaže da nikada neće zaboraviti kako joj je jedan od prijatelja donio namirnice iako je vani bila snježna oluja.

- Ako ti ove namirnice neće biti dovoljne, nazovi me i donijet ću ih još, rekao mi je tada prijatelj - kaže Sheng. Tijekom potresa iste godine ženi je najviše pomogao Fu Xiao-zheng.

- Vani je bilo strašno bučno, a ja sam bila u krevetu. Fu se tada pojavio na vratima i rekao mi: "Majko, ja sam ovdje". Izvukao me van i noć sam provela s njihovom obitelji u autu - priča Sheng. 

"Brinut ćemo se za nju i sljedećih 10, 20 godina"

Godine 2010. prijatelji su postali njezina kumčad. Dvije godine kasnije nakon što je Sheng vlada oduzela stan, prijatelji su skupili novac i kupili joj novu kuću. Dok kuća nije bila spremna, Sheng je živjela s Fuom i njegovom obitelji. Fu danas živi u blizini Sheng, a na pitanje što ga motivira da joj pomaže, kaže:

- Živim blizu nje i imam vremena. 

Fu kaže da to što rade on i prijatelji nije ništa posebno te da je Sheng "njihova odgovornost".

- I sljedećih 10, 20 godina brinut ćemo se za nju - kaže Fu, piše OddityCentral. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message