Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Majka mi je u 90. godini sve izgubila. Ne znam kako ćemo'

Požar je buknuo oko 15 sati kada se iz televizora počelo dimiti. Žena je odmah pobjegla van, a požar se proširio kroz cijeli stan. Od buktinje nije ostalo ništa osim nekoliko čaša.

45 komentara

Ovo je kao ružan san iz kojega se ne možete probuditi. Ona je oduvijek bila svoja gazdarica i u ovom stanu je našla svoj mir pod stare dane. Sad nam ne preostaje ništa drugo nego pronaći za nju neki dom, priča nam sin (71) od gospođe koja je u nedjelju u nekoliko minuta izgubila svoj dom.

Kako kaže gospođa (90) se u stan, u zagrebačkom naselju Sveta Klara, preselila prije osam godina kada joj je preminuo muž.


- Imali su svoje imanje u Slavoniji ali kada je tata umro prodali smo sve i mami kupili stan ovdje. Ovo joj je bilo sve na svijetu, njezin mir- govori. Iako još nije službeno utvrđen uzrok sin nam kaže da je za sve kriv televizor.

- Bilo je oko 15 sati. Ona je gledala neki program kad se odjednom televizor počeo dimiti. Sve se proširilo u nekoliko minuta. Mama je odmah pobjegla van i hvala Bogu da nije pokušavala ugasiti požar. Tješimo se što je dobro i nije ozlijeđena- nastavlja sin. Na teren je brzo stiglo 13 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

Ženu su odmah prevezena u Kliniku za plućne bolesti na Jordanovac zajedno sa susjedom (27) koji se u stubištu nagutao dima. Na sreću nisu teze ozlijeđeni pa su ubrzo i pušteni iz bolnice.

Stan se nalazi u prizemlju trokatnice i sastoji od dnevne sobe, kuhinje i kupaone. Od buktinje nije ostalo ništa osim nekoliko čaša, a unutra se još uvijek osjeća teški smrad paljevine. Stanovnici susjede zgrade kažu kako su prvo osjetili strašan smrad, a kada su izašli ispred njih se vidio gusti crni dim. Mislili su da se zapalila cijela zgrada. Dan nakon obitelj je i dalje u šoku ali trude se ostati pozitivni. 


- Ona je jaka žena zato je i preživjela sve ove godine. Voljela je biti sama, a ja i brat smo joj to htjeli omogućiti čim duže moguće. Dolazili smo svaki dan do nje ali sada nas je strah više ostavljati ju samu- kaže sin. Dodao je kako stan nije osiguran te da se prvi put nalaze u ovakvoj situaciji pa još uvijek ne znaju kako će dalje.

- Glavno da je ona dobro, a ostalo ćemo nekako riješiti- zaključuje njezin sin.

Možda vas zanima i ovo:
Message