Obavijesti

News

Komentari 210

Majka osuđene Smiljane Srnec: Jako sam tužna zbog kćeri

Majka osuđene Smiljane Srnec: Jako sam tužna zbog kćeri

Svim Palovčanima već je teško to breme slučaja “škrinja”. Nerado o tome pričaju. Svatko ima svoju verziju priče, onoga što misle da se dogodilo, ali sve to ostaje samo u krugu poznanika, prijatelja

VIDEO

Molim vas, imajte razumijevanja, ne mogu ništa reći osim da sam jako tužna, rekla nam je Katarina Dominić, majka Smiljane Srnec, koja je osuđena za ubojstvo sestre Jasmine.

Uz ispriku je potom zatvorila vrata obiteljske kuće u Palovcu. Vrhovni sud u petak je za Smiljanu Srnec potvrdio zatvorsku kaznu od 15 godina. Riječ je o najvišoj propisanoj kazni za to kazneno djelo ubojstva u vrijeme počinjenja djela. Srnec je sestru Jasminu Dominić (23) ubila u Palovcu u ljeto 2000. s više udaraca u glavu, a njezino tijelo je otkriveno u veljači 2019. u škrinji u kući Smiljane Srnec.

Vrhovni sud Smiljani Srnec je odbio žalbu i potvrdio 15 godina zatvora za ubojstvo sestre
Vrhovni sud Smiljani Srnec je odbio žalbu i potvrdio 15 godina zatvora za ubojstvo sestre

Stanovnici Palovca su uglavnom podijeljeni oko slučaja. Neki misle da je kazna zaslužena, a drugi su sasvim suprotnog mišljenja. Većina nam je rekla kako je taj slučaj konačno završen i da bi se napokon o Palovcu trebalo prestati pisati kao o “slučaju”. Dok smo sjedili u lokalu, jedan od gostiju za kojeg su ostali tvrdili da je najupućeniji u slučaj je to protumačio na svoj način.

- Kad je moj brat nestao, mama me je istog dana zvala i krenula je potraga. Ne mogu vjerovati da se tek nakon pet godina obitelj sjeti prijaviti nestanak najužeg člana. Tu ima puno nerazjašnjenih činjenica, ali neka to ide na savjest onima koji su nešto znali, a nisu željeli ništa reći - rekao nam je čovjek od nekih 50-ak godina.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Smiljana Srnec 01:48

Pri izlasku iz kafića je rekao kako je radio s ocem osuđene Smiljane i da dobro poznaje njezina supruga, koji je dobar čovjek i sjajan majstor.

Svim Palovčanima već je teško to breme slučaja “škrinja”. Nerado o tome pričaju. Svatko ima svoju verziju priče, onoga što misle da se dogodilo, ali sve to ostaje samo u krugu poznanika, prijatelja.

- A što da vam kažemo, čini se da je naše mjesto samo poznato po tome. Valjda neće još dugo - dobacio nam je u prolazu jedan stariji gospodin.

Srnec će na robiju slati u Požegu
Srnec će na robiju slati u Požegu

Na lokalnom groblju smo pronašli mjesto gdje je pokopan Martin Fredi Dominić 1993. godine. Ispod, na nadgrobnoj ploči, ime je Jasmine koja je “nestala” u 23. godini. Mještani su nam rekli da majku Katarinu redovito, gotovo svaki dan vide da odlazi na grob.

Sreli smo nekoliko ljudi na lokalnom groblju, ali i oni su samo spuštali glave kad smo spomenuli Smiljanu, Jasminu, škrinju, suđenje... Nekako se čini da su se svi umorili.

Vrhovni sud je zaključio da je Srnecova nedjelo počinila s najvišim stupnjem krivnje, izravnom namjerom u stanju ubrojivosti. Ni to što je majka troje djece, dvoje maloljetnika, sud nije cijenio olakotnim kod izricanja visine presude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca