Obavijesti

News

Komentari 225

Majka: Sina su mi skoro ubili kamenom i još se fotografirali

Majka: Sina su mi skoro ubili kamenom i još se fotografirali
1

Maloljetnička banda: Josipa Pajtla (17) iz Rijeke prijatelj je jedva uspio spasiti od trojice vršnjaka, koji su ga udarali kamenom. Ima frakturu lubanje

VIDEO

Mladić koji mi je pretukao sina slikao se držeći mog Josipa za kosu dok leži u gotovo besvjesnom stanju. Ispod nje je napisao: Mislim da sam ga ubio, rekla je Violeta Pajtl, Josipova majka.

Fotografijom se navodno pohvalio prijateljima, a jedan od njih poslao ju je njoj. Tvrdi da ju je proslijedila policijskom inspektoru koji se bavi slučajem njezinog pretučenog sina.

Josip se trenutno nalazi na odjelu neurokirurgije KBC-a Rijeka na Sušaku. Nepomično leži, ne može jesti i pod sedativima je. Došao je s frakturom lubanje i krvarenjem u mozgu. Uspio je izbjeći operaciju, ali dobiva brojne lijekove.

- Beskrajno je tužan. Sestra mu se trebala udati idući vikend i jako se tome veselio. Sada se sve promijenilo. Nikome više nije do slavlja. Jedva je ostao živ - očajna je Josipova majka. Dodaje da joj je sin u petak otišao s prijateljima na riječke Čavle na koncert. U jednom se trenutku odvojio i otišao u wc. Tamo su ga zaskočila trojica šesnaestogodišnjaka, koje poznaje od ranije i s kojima je već nebrojeno puta imao problema.

- Radi se o bandi koja bez razloga maltretira svakoga na koga naiđe. Zapravo, postoji razlog, a to je novac. Svakoga tko im priđe žicaju novac, a ako im ga ne želite dati, napadnu vas. Mog sina tražili su 10-ak kuna, a zbog toga su ga napali i prije tjedan dana. Tada ga je jedan od njih ugrizao za rebro. Imao je ogroman podljev. Cijela Rijeka zna za te dečke. Mislim da ih policija štiti, jer ih do danas nisu priveli na obavijesni razgovor iako imaju sve njihove podatke. Inspektor mi je rekao da najprije čekaju liječničku dokumentaciju moga sina. Što to znači? Hoće li im progledati kroz prste ako zaključe da ozljede nisu jako strašne? - pita se Violeta Pajtl. Ne može suzdržati suze dok se prisjeća stravičnog napada.

- Udarali su ga kamenom po cijelom tijelu, ali najviše mu je stradala glava. Oko ne može ni otvoriti. Sva sreća da mu je te kobne noći dok su ga mlatili, u subotu u jedan sat, naišao prijatelj i odmah reagirao. Svi su se razbježali, a prijatelj ga je strpao u taxi i doveo ga kući. Kad sam ga vidjela, skoro mi je srce stalo. Pala sam na koljena i pregledala mu sve te podljeve koje je imao. Bilo je stravično. Odmah smo ga odveli na Hitnu - rekla je Josipova mama. Razočarana je ponašanjem policije. Tvrdi da su došli u bolnicu i tretirali joj sina kao da je i on negativac u cijeloj priči.

- Nisu ga pitali ni kako je, samo su mu grubo tutnuli dreger da puše u njega. Nije bio pijan - rekla je Violeta. Uspjela se smiriti tek pošto mu se stanje stabiliziralo.

- Prestretna sam kad vidim koliko je prijatelja došlo kod njega u bolnicu i koliku veliku podršku ima. Svi, koji nas znaju, ogorčeni su što napadači još nisu privedeni. U jednom trenutku čula sam da se djeca udružuju kako bi ih sami pronašli i predali policiji i tada sam odmah sve alarmirala da se smire i da to prepuste policiji - zabrinuta je Violeta.

Tvrdi da su sva tri napadača i ranije bila prijavljena policiji, te da je doznala da su sve prijave protiv njih odbačene.

- Suprug i ja smo očajni što se ovaj slučaj nikako ne rješava. Taman kad smo pomislili da će pravda biti zadovoljena i da će te prijestupnike privesti, inspektor koji je radio na našem slučaju rekao je da to više nije njegov slučaj.

Više ne znamo kome se obratiti, a ne možemo se pomiriti da su napadači na slobodi - neutješna je majka pretučenog Josipa.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa