Obavijesti

News

Komentari 253

Majka u šoku: Liječnik nije htio pregledati moju bolesnu bebu!

Majka iz Novske ogorčena je zbog neugodnog iskustva koje je doživjela na hitnom prijemu u Novskoj gdje je liječnik, kako tvrdi, odbio pregledati njezinog 11-mjesečnog sina

VIDEO

Mlada majka iz Novske ogorčena je zbog neugodnog iskustva koje je doživjela na hitnom prijemu u Novskoj. Naime, Ana Filipović i njezin suprug odveli su na prijem Hitne pomoći svog 11-mjesečnog sina kojem su, kako je kasnije saznala od liječnika u Pakracu, počele izbijati fleke po tijelu od alergijske reakcije.

Majka tvrdi da je maleni Jakov bio pod temperaturom, otežano je disao i imao grčeve u trbuhu, a dežurni liječnik iz Novske, navodno, ga nije htio pregledati.

Svoju ispovijest podijelila je na Facebooku.

"11.12. (noćas), oko pola 3 dovodimo dijete od 11 mjeseci na hitni prijem u Novsku. Jakovu izbijaju fleke po tijelu, pod temperaturom je, otežano diše i ima grčeve u trbuhu. Po dolasku govorimo to sestri, s naglasnom da nismo sigurni da li je disanje takvo jer je možda od brata pokupio prehladu, ili je povezano s tim flekama, ponavljamo to doktoru, koji je vidno nervozan, jer je očito da smo ga probudili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Doktor s udaljenosti gleda u dijete, pita što mu je, objašnjavamo mu i tu slijedi prvi šok: "I, što ću ja s njim? Vodite ga u jutro pedijatru!" Kojem pedijatru? Sutra je nedjelja? Moje pitanje kojem pedijatru nije ni čuo jer je otišao. Gledam u sestru, pitam ju da li on doista neće pregledati moje dijete, ona sliježe ramenima... Muž u svemu skamenit, čovjek koji je miran i staložen, na rubu je da pukne... Ništa, pošto vidim da neće ni pogledati dijete, oblačim ga na brzinu i govorim mužu da se požuri i da idemo u Pakrac. Doktor iz druge prostorije (da li se tako nešto uopće može nazvati doktorom?) viče sestri da isprinta nalaz. Čekam taj nalaz, dobivam ga, nakon prve rečenice pada mi mrak na oči, dovoljno mi je bilo pročitati da mu je koža normalna i topla na dodir, uzimam taj papir (dijete je već u autu s mužem), ulazim kod doktora i pitam ga kako zna da je mom djetetu koža normalna i topla?? Ništa ne odgovara. Pitam ga opet, kako zna kakva mu je koža ako ga nije ni dodirnuo?? Na što mi on odgovara da ni ne mora. Ne morate??? Dovezla sam vam dijete s flekama, otežanim disanje i grčevima u trbuhu, a vi ga ne morate pregledati na to mi odgovara da ne zna on kako dijete diše!?!?! Kako ne znate sve sam vam rekla, niste mu prišli. Na to govori da LAŽEM i da nisam ništa rekla!! Sestra sluša, ja u šoku nju pitam što sam ja rekla da je djetetu, neka ponovi što sam rekla. Sestra opet sliježe ramenima i govori da nju ne pitam ona je samo sestra.

Doktor mi gura onaj papir na kojem piše da je dijete pregledao, na što mu ja govorim da to neću uzeti dok ne pregleda dijete, na što mi odgovara da ga ne mora bi pregledati. Pitam ga zašto je napisao sve kao da ga je pregledao a djetetu u autu nije i dalje dobro on odgovara: takva je procedura!!

Pa mi vi recite koja je to procedura?? Procedura čega??? Ni ne prići bebi, a napisati da je sve ok!
Kako je pregledao dijete, na takav način sam mu se i zahvalila i rekla da idem dalje. Na što mi je odgovorio da bez njegovog papira i potpisa me neće primiti ni na jednoj pedijatriji! Samo me gledajte što neće, papir ostavite sebi!

Na kraju, doktor mi se nije želio predstaviti!!! Ne znam njegovo ime!!! Jutros sam zvala istu tu hitnu u Novskoj, predstavila se i pitala koji je doktor noćas radio, i rekla sam zašto me to zanima, NI ONI MI NISU ŽELJELI REĆI KAKO SE DOTIČNI ZOVE!! Smiješno je uopće i misliti da to neću saznati, i da će sve ostati u 4 zida hitnog prijema u Novskoj!!!

DOKTORE DRAGI, SRAMITE SE!!! DALEKO STE VI OD DOKTORA, NADASVE ČOVJEKA!!

Nadalje, zahvaljujem se divnoj doktorici i sestrama u Pakracu, bila je ovo teška bolnička noć iza nas, s puno straha i strepnje, ali kako rekoh, iza nas je...

Slobodno dijelite dalje, borite se za svoje anđele i nemojte prešućivati ovakve stvari!

Ovako nešto se ne smije događati! Nitko se nema pravo igrati tuđim životom, pogotovo ako je ujedno i doktor!' - napisala je majka Ana na Facebooku, a ispod njezine objave našlo se nekoliko komentara majki koje su kazale kako one odmah idu u pakračku bolnicu i u širokom luku zaobilaze Hitnu u Novskoj", napisala je.

Iz Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije demantiraju da je liječnik odbio pregledati dijete. Dodaju da je sazvano Povjerenstvo za unutarnji nadzor koje će detaljno proučiti cijeli slučaj. 

Prenosimo odgovor bolnice:

"Poštovani,

uvidom u izjave djelatnika Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Ispostava Novska odbacujemo navode koji su izneseni u tisku.

Prema izjavi liječnika dijete je bilo pregledano, te izjava mame da isto nije učinjeno ne odgovara stvarnom stanju. Detaljnije podatke za sada nismo u mogućnosti pružiti.

Sazvano je Povjerenstvo za unutarnji nadzor nad stručnim radom zdravstvenih organizacijskih jedinica i zdravstvenih djelatnika, kao što se to radi u ovakvim slučajevima, koje će detaljno proučiti cijeli slučaj, te ćemo Vas nakon njihovog izvješća upoznati s istim.

Žao nam je da su izjave koje su iznesene na društvenim mrežama objavljene u tisku, kao i na internetskim
 portalima percipirane kao istinite i vjerodostojne bez provjere i kontakta s Zavodom za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije", stoji u odgovoru koji potpisuje ravnatelj  dr.med.Tomislav Fabijanić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor