Obavijesti

News

Komentari 35

Majstor gafova: Hoće li zbijati neukusne šale i iz mirovine...?

Majstor gafova: Hoće li zbijati neukusne šale i iz mirovine...?
1

Princ Philip (95) najavio je prije nekoliko dana da od jeseni odlazi u mirovinu. U javnosti je osebujni princ, koji je oženio britansku kraljicu prije skoro 70 godina, poznat kao veliki šaljivdžija...

VIDEO

Nevjerojatna energija britanskog princa Philipa, izvrsno zdravlje i jak osjećaj dužnosti često su znali zasjeniti nepromišljeni ispadi. Muž britanske kraljice Elizabete prije nekoliko dana najavio je da odlazi u mirovinu. Bilo je i vrijeme, reći će mnogi jer princ, javnosti poznat i kao 'kralj gafova' za mjesec dana slavi 96. rođendan. A u studenom ove godine on i kraljica će proslaviti 70 godina braka.

THE CANADIAN PRESS 2010-07-01

Tijekom službenih posjeta princ Philip je znao često biti jako neugodan. I to njegovo ponašanje nije od jučer i nije posljedica starosti i nije riječ o demenciji. Desetljećima kraljevski suprug zbija neslane šale, priča nekorektne viceve, majstor je lapsusa. Svojim komentarima izaziva smijeh i bijes. No njemu baš nikad nije padalo na pamet da promisli prije nego što nešto izgovori. 

Royal visit to Poundbury

Princ je tako rastužio sve britanske domaćice i kazao im što misli o njima još prije 50 godina. Naime, 1966. godine 'mrtav-hladan' je kazao : Britanke ne znaju kuhati.

Kad su ga 1967.godine pitali bi li htio posjetiti SSSR odgovorio je:  Jako bih volio otputovati u Rusiju, iako su gadovi poubijali pola moje obitelji.

Tijekom recesije 1981. godine, Philip je nezaposlenima kazao: "Stvarno ne razumijem ništa. Prvo hoćete imati više slobodnog vremena, a sad se bunite što nemate posla".

Totalno politički nekorektan

Princ Philip je 1984. godine u Keniji dok mu je jedna žena darivala buket cvijeća rekao: "Hvala gospođo... A Vi ste žena, zar ne?".

Royal Family visit Poundbury, Dorset.

Britanskim studentima tijekom posjete u Kini prije 30 godina preporučio je: "Ne ostajte suviše dugo ovdje jer ćete završiti s kosim očima"

Princ je jednom studentu po povratku iz Papue Nove Gvineje 1998. godine rekao: "Dakle, uspjeli ste da vas ne pojedu!".

- Joj, ne! Mogao bih dobiti neku užasnu bolest - kazao je pri posjetu Australiji 1992. kad su ga pitali da li želi pogladiti koalu.

- Kako uspijevate uvjeriti ljude u kraju da ne piju dok polažu vozački ispit - pitao je princ jednog instruktora vožnje u Škotskoj 1995.godine.

Royal visit to Scotland - Day 5

Opleo i po Eltonu Johnu

Princ je 1999. godine tijekom posjete jednoj škotskoj tvornici rekao radnicima komentirajući neispravno električno brojilo:  "Vjerojatno je to postavio neki Indijac". Iste godine posjetio je ustanovu za djecu s invaliditetom. Orkestru mladih koji su nagluhi rekao je: Nije ni čudo što se gluhi kad tako glasno slušate glazbu!

Godinu dana kasnije tijekom jedne večeri u Rimu, talijanski premijer Giuliano Amato ponudio je talijansko vino princu Philipu. On je odbio i rekao: "Neka mi donesu pivo. Baš me briga odakle je, samo neka bude pivo".

Jednom prilikom je 13- godišnjem dječaku koji mu je rekao kako mu je najveća želja da postane astronaut rekao: "Ti si predebeo, ne bi mogao letjeti do tamo. I mogao bi izgubiti koju kilu".

THE CANADIAN PRESS 2010-06-30

"Ah, zar vi vozite ovaj odvratan automobil? Često sam viđao taj auto kako ide ka dvorcu Windsor", rekao je Filip 2001. godine pjevaču Eltonu Johnu.

Nitko nije pošteđen: Vrijeđa invalide, turiste, medicinske sestre...

- Znate li da se danas jedu i psi? - kazao je ženi u invalidskim kolicima i njenom psu vodiču 2002.godine.

Iste godine izjavio je da su u Londonu problem turisti jer da uzrokuju užasne gužve.

-  Kad bi samo uspjeli zaustaviti turizam, prestale bi i gužve - kazao je na otvaranju Gradske vijećnice. Te godine posjetio je i starački dom i upitao čovjeka u invalidskim kolicima: Spotiču li se ljudi preko vas? 

Colombian President state visit - Day Four

Počastio je princ Philip i medicinske sestre dok je bio u posjetu Filipinima 2013. godine. Rekao im je da su Filipini sigurno "poluprazni" jer su u britanskoj zdravstvenoj službi "sve" Filipinke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je