Obavijesti

Promo sadržaj

Make up trend koji je zaludio Instagram

Make up trend koji je zaludio Instagram
7

Savršene konture lica, zaglađeni ten, precizno iscrtane obrve i naglašene oči zahtjevnim tehnikama šminkanja postali su imperativ u svijetu make upa kojim su zaluđene tisuće žena koje žele izgledati poput ljepotica i beauty bloggerica

Ipak, malo tko zna da je takav stil šminkanja potekao od takozvanog „arabic make upa“, odnosno načina šminkanja koji je karakterističan za žene u arapskim zemljama. 

Arabic make up podrazumijeva intenzivnu, ali perfektno urednu šminku na licu na kojem su u prvom planu – oči.

Oči se naglašavaju jarkim bojama ili pak zatamnjuju crnim sjenilom savršeno oblikovanim zahtjevnim tehnikama poput „cut creasa“ koji oko čini vizualno većim, a prijelazi između boja zahtijevaju tehniku blendanja odnosno stapanja nijansi. Budući da je arapski stil šminkanja izuzetno raskošan, dobrodošle su i šljokice, razni svjetlucavi pigmenti, tekući metali i voluminozne trepavice. 

Kako bi pogled izgledao zavodljivo i misteriozno nanosi se dramatično izvučeni tuš  koji može biti izvučen i u unutarnjem dijelu oka kao i ispod oka. Upravo spomenutu tehniku izvlačenja tuša obožavala je i prva ikona ženske ljepote, Kleopatra, a u recentno vrijeme popularnost joj je vratila najpoznatija starleta na svijetu Kim Kardashian. 

Na lice se nanosi bogata podloga i izražene konture te bronzer koji koži daje lagano osunčani i svježi izgled, dok usne ostaju u prirodnim roskastim i bež tonovima, ali ipak precizno definirane olovkom za usne.

Ovaj popularan način šminkanja slovi i kao idealan make up za savršen selfie, a sve tajne ove tehnike i originalne metode Arabic glam make upa možete  isprobati i naučiti u sklopu edukacije za profesionalnog vizažista u renomiranom beauty&wellness Učilištu Arimed, a više o samoj edukaciji potražite na www.arimed.eu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini