Obavijesti

News

Komentari 18

Makedonski list: Pod napadom smo, pokušavaju nas 'ugušiti'

Makedonski list: Pod napadom smo, pokušavaju  nas 'ugušiti'
1

Uredništvo makedonskog dnevnog lista 'Slobodan Pečat' tvrdi kako je svakodnevno izloženo napadima iz beogradskog 'Informera' i , kako tvrde, propagandom Nikole Gruevskog

VIDEO

Povišene tenzije u Makedoniji očito su se prelile i na tamošnje medije. Tako uredništvo najvećeg makedonskog dnevnog lista 'Slobodan Pečat' tvrdi kako je svakodnevno izloženo napadima iz beogradskog 'Informera' i , kako tvrde, propagandom Nikole Gruevskog, bivšeg makedonskog premijera i čelnika stranke VMRO-DPME. Stoga su se obratili udruženju novinara  i nekoliko međunarodnih diplomatskih misija u Skopju te pozivaju za pomoć kako bi nastavili sa slobodnim i necenzuriranim izvještavanjem i uredničkom autonomijom. 

U današnjem priopćenju kojeg potpisuje redakcija lista i glavni urednik Branko Geroski navodi se kako su na 'Slobodan Pečat' izvršeni sinkronizirani napadi od strane 'Informera' i medija pod kontrolom Nikole Gruevskog. Traže zaštitu kako bi im se omogućilo nesmetano i necenzurirano izvještavanje novinara, urednika i djelatnike njihove tvrtke. Priopćenje su objavili na svojim stranicama.

Navode kako je na prednjoj stranici beogradskog 'Informera' objavljen tekst o navodnom upitnom financiranju 'Slobodnog Pečata', te je na naslovnici i u članku koji je objavljen i u digitalnom izdanju novina, vlasnik njihove tvrtke optužen izdajnikom zbog slobodne uređivačke politike. Isti tekst je, kako navodi redakcija 'Slobodnog pečata', preuzet iz makedonskog portala Courier i Republike. Tvrde kako je riječ o medijima koji su pod izravnom kontrolom Nikole Gruevskog. 

- Cilj ovih napada je diskreditacija naše tvrtke i pritisak na uredništvo našeg nezavisnog medija. Današnji napad je očito posljedica osi Beograd-Skopje, koji ima za cilj gušenje slobode medija - stoji u priopćenju redakcije.

- U ime uredništva 'Slobodnog Pečata' osobno potvrđujem da redakcija i novinari našeg lista imaju rijetku čast baviti se slobodnim pisanjem i samostalno i odgovorno voditi uređivačku politiku, bez ikakvog pritiska od strane vlasnika i uprave tvrtke, što je rijedak primjer u našoj zemlji, a vjerojatno i u regiji. Uredništvo namjerava nastaviti slobodno djelovati, izvještavati o činjenicama, boriti se protiv medijskog mraka, te odupirati napadima koji dolaze iz pro-vladine propagande u Makedoniji i medija u drugim zemljama, a ono što trebamo je vašu moralnu podršku i pomoć - piše glavni urednik 'Slobodnog Pečata'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa