Obavijesti

News

Komentari 2

"Maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete!"

"Maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete!"
1

Laž je da će, ako Izvanredna uprava ne uspije provesti nagodbu, Agrokor završiti u stečaju. Upravo suprotno, ako se provede predložena nagodba sve će otići u stečaj, poručuje Ivica Todorić

VIDEO

Novom objavom na blogu, bivši 'gazda' Agrokora, Ivica Todorić poručio je sadašnjim upraviteljima koncerna da su potpuno nesposobni i da će ih takvo poslovanje stajati 5-6 milijardi kuna u prihodima za prošlu godinu, a ako tako nastave sve će otići u stečaj. 

Todorićevu objavu prenosimo u cijelosti:

U nekoliko sam navrata u svojim blogovima pisao o bolno vidljivoj nesposobnosti Izvanredne uprave u upravljanju Agrokorom. Tako sam prognozirao pad prihoda u 2017. Grupe Agrokora za 20% (bez Mercatora). Danas, nažalost, svjedočimo rezultatu koji će značiti oko 5-6 milijardi kuna manji prihod 2017. u odnosu na 2016. godinu. Ovakvi rezultati plod su anarhičnog upravljanja Izvanredne uprave, plod su potpunog nepoznavanja načina vođenja kompanija i industrije u kojoj se nalaze. Ustvari, očito, ti  su ljudi potpuno nekompetentni za posao koji su preuzeli.

Da sve bude još skandaloznije, u 1. mjesecu 2018. U odnosu na 1. mjesec 2017. godine Konzum ima pad prodaje za novih 15%.!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada pogledate izvješća koje je Izvanredna uprava objavila javnosti vidljivo je da sažeti plan održivosti Agrokora nema rješenja, a sve radnje i pokazatelji rada Ramljakove Izvanredne uprave Agrokor vode u stečaj.

Danas imamo kompromitiran proces Izvanredne uprave Agrokora- on je protuustavan, on je  protuzakonit, pun je zlouporaba,  prevara i nametanja s pozicije sile. S druge strane, ono što nam Izvanredna uprava nudi kao pravni i financijski oblik nagodbe je obmana i laž. Takva rješenja nažalost Agrokor mogu jedino otjerati u bankrot. 

Laž je da će, ako Izvanredna uprava ne uspije provesti nagodbu, Agrokor završiti u stečaju. Upravo suprotno, ako se provede predložena nagodba sve će otići u stečaj. 

Jedina mogućnost da se zaštiti kompanija, zaposlenici, dobavljači, vjerovnici i njihova velika vrijednost koju imaju u Agrokoru, a da Republika Hrvatska ne pogorša nego i dalje unaprijedi svoju ekonomsku poziciju, da se hitno, u skladu sa pozitivnim zakonima, smijeni nesposobno kompromitirano i u kriminal i privatne interese ogrezlo vodstvo kompanije, te da se okupi sposoban i iskusan tim koji bi Agrokoru mogao jamčiti neophodan rast i profit. I pravednu nagodbu…

Nevjerojatno, za vrijeme pisanja ovoga bloga dobio sam informaciju kako će Izvanredni povjerenik Ante Ramljak od suda tražiti produljenje roka za postizanje nagodbe, no već je svima jasno da nemaju znanja nagodbu postići ni za još dvije godine. Ipak ,svako je produženje roka trajanja neustavnog Lexa odlično za  ekipu ministrice Dalić , Ante Ramljaka i njihovih partnera. Tako će još tri mjeseca duže moći puniti svoje džepove. 

Maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete! 

U Hrvatskoj ima timova koji mogu taj posao obaviti poštujući Ustav i pravne propise u interesu vjerovnika, zaposlenika, vlasnika, države i svih dionika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su