News

Komentari 4

Maleni genijalac iz Bilja: Gedore mu najbolji prijatelj

Maleni genijalac iz Bilja: Gedore mu najbolji prijatelj

Igor Ivanković (9) najviše vremena provodi u očevoj radioni. Motor rastavi za sat vremena i kaže da je najvažnije ne pogubiti sitne dijelove

Igor već odavno ima radni kombinezon uprljan masnim tragovima motornog ulja. Najviše voli kad mu tata Radoslav dopusti da sam rastavi motor i pronađe kvar. Ovoga puta ispred njega stajao je Renaultov 1,4 motor koji je nasuprot malenom dječaku djelovao zastrašujuće, no Igor se uopće nije dao zbuniti.
- Najvažnija je priprema i da se ne pogube dijelovi - mudro je rekao. Njegove male ručice spretno su baratale odvijačima i ključevima te je za nekoliko minuta glava motora već bila skinuta. Umazan uljem i mokar od znoja Igor je brisao lice maramicom razmazujući motorno ulje po licu. Znalački je pregledavao motor i zadovoljno konstatirao kako je “radilica još dobra”. Otac Radoslav zadovoljno se smješkao i s ponosom gledao Igora.
- Sva tri sina odrasla su u radionici i pomažu mi u poslu, ali Igor kao da je rođen s time. Za njega nema nerješivih problema. Kad ga pitaju što će biti kad odraste, on kaže da on već je to što će biti - automehaničar - kaže ponosni tata Radoslav, kojemu je Igor najmlađi od desetero djece. Ivankovići imaju sedam kćeri i tri sina te žive od automehaničarskog zanata u Bilju kraj Osijeka.
Simpatični, ali šutljivi Igor do sada je već rastavio 20-ak motora, a za jedan mu treba nešto više od sat vremena. Ni džeparac mu nije bitan. Važno mu je samo da može raditi.

Najčitaniji članci