Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Maleno čudo: Beba je bez zraka preživjela 20 minuta

Chastilina majka preminula je dok ju je rađala. Dok je liječnici nisu izvukli van, djevojčica je u utrobi majke bila bez zraka punih 20 minuta

abc15
Foto: abc15
9 komentara

Majka djevojčice Chastilin Ramirez imala je moždani udar dok je rađala pa je preminula na putu prema bolnici u Phoenixu. Liječnici su carskim rezom izvukli djevojčicu. Chastilin je u utrobi bez kisika bila 20 minuta, a njezini otkucaji srca bili su neprimjetni. Liječnici joj nisu davali nikakve šanse da preživi. Tim liječnika poslužio se najnovijom tehnologijom kako bi spasili bebu. Da joj mozak ne bi "umro" spojili su je odmah na uređaj "hladna kapa", koja spušta temperaturu mozga.
- Uređaj potpuno usporava metabolizam kako bi mozak lakše prebrodio teško fizičko stanje te da se ne ošteti - rekla je doktorica Christina Carballo. Kapu je Chastilin nosila 72 sata. Liječnici su je cijelo vrijeme nadzirali i nadali se da će se oporaviti. No, djevojčica nije pokazivala napredak. Loše vijesti ocu curice dolazile su iz sata u sat. Nakon što je saznao da mu je supruga umrla pri porodu, liječnici su Mauriliou rekli da počne razmišljati i o opciji da Chastilin isključi sa aparata koji su je održavali na životu. Doktori su pričekali još 24 sata, a onda su išli provjeriti njenu moždanu aktivnost. Beba je počela reagirati, a njezina moždana aktivnost bila je normalna kako ona zdravog novorođenčeta. Obitelj je bebu nakon nekoliko dana dovezla doma. Doktori priznaju da je Chastilinin slučaj čudo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message