Obavijesti

News

Komentari 3

Mali čitatelji: Tko pročita više knjiga, imat će manje briga

Mali čitatelji: Tko pročita više knjiga, imat će manje briga
1

OTVOREN MONTE LIBRIĆ: Glavni cilj Festivala dječje knjige u Puli je potaknuti djecu da više čitaju i uživaju u knjigama

VIDEO

Taj čudesni Monte Librić raspjevan je k’o kolibrić. Tko pročita više knjiga, taj će imat manje briga, tu djeca s rukicama putuju po stranicama.

Tako je raspjevano, luckasto i lutkasto u Puli u ponedjeljak započeo 10. Festival dječje knjige Monte Librić koji će biti otvoren sve do 30. travnja. Festival je otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić poručivši djeci da uživaju čitajući što više knjiga. Lutke kao suputnik odrastanja svakog djeteta od samog ulaza “preplavljuju” pulski Circolo koji je domaćin ovom jedinstvenom Festivalu dječje knjige. Organizatori ovog u svijetu jedinstvenog Festivala dječje knjige poručuju kako im je želja da u mladim čitateljima probude onu iskru koja će ih zauvijek vezati uz knjigu.

Monte Librić je danas sigurno pravo utočište i mjesto za sve one male i velike koji vole knjige, bajkovite priče i svijet iz mašte.
Lutke već na samom ulazu u Circolo pozivaju publiku da dođu na Monte Librić, osmo pulsko brdo knjige.
- Lutke su tu među nama, među knjigama. Ono što je najvažnije, lutke su u knjigama, a da bi one izašle iz knjiga te postale stvarne i žive, zato su tu s nama lutkari, glumci i scenografi s Umjetničke akademije u Osijeku koji će tijekom šest dana festivala oživjeti lutke i knjige te im dati život, uveseljavati sve nas koji ćemo pratiti festivalski program – rekla je na otvorenju direktorica Monte Librića Slavica Ćurković.

Svi dani Festivala dječje knjige bit će ispunjeni programom interpretacije literarnih djela, u znaku kazališnih formi i priča, lutaka i knjiga za najmlađe. Za djecu, učitelje i odgojitelje pripremljene su i kreativne radionice s temom o lutkama.
Na pulskome Monte Libriću sudjeluje 60-ak hrvatskih nakladnika sa svojim najnovijim naslovima za djecu. Ovogodišnji festival će posjetiti i nekoliko autora dječjih knjiga iz Italije te domaći autori, a maloj publici prvi se odmah nakon otvorenja festivala predstavio “dobri duh festivala” Mladen Kušec.

- Među ovom djecom osjećam se izvrsno. Djeca su uvijek dobronamjerna, puna optimizma. Ovo je moj svijet – rekao je legendarni Mladen Kušec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1