Obavijesti

News

Komentari 162

Mali korak, velika laž? Tvrdi da Apollo 11 nije bio na Mjesecu

Mali korak, velika laž? Tvrdi da Apollo 11 nije bio na Mjesecu
6

Teoretičari zavjere tvrde da Armstrong nikada nije kročio na Mjesec. Tvrde kako je SAD-u trebalo nešto čime će prestići Ruse, a slijetanje na Mjesec je bilo idealno

VIDEO

Tijekom prve šetnje po Mjesecu 20. srpnja 1969. godine Neil Amstrong izgovorio je rečenicu: “Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki za čovječanstvo”. Međutim teoretičari zavjere smatraju kako na Mjesec nikad nije kročio.

Tvrde kako je u jeku hladnoga rata SAD-u trebalo nešto čime će prestići Ruse i njihov svemirski program, a slijetanje na Mjesec za to je bilo idealno. Joseph Skipper iz SAD-a zavjerama se bavi već 11 godina.

Tvrdi kako je na snimkama s Mjeseca pronašao neobjašnjive zamjerke. Na snimci površine Mjeseca vidi se kabel, koji ondje ne bi trebao biti, a nije jasno ni kojoj opremi pripada. S obzirom na sjenu koju baca, tvrdi, morala su postojati dva izvora svjetla. Ističe kako se na fotografiji koja prikazuje astronauta uz podložak Apolla 11 zlatna folija čini previše čistom. Ako je letjelica sletjela na Mjesec, objašnjava, podložak bi trebao biti pun prašine. Zbunila ga je i posve ravna, gotovo netaknuta površina tla ispod potisnika letjelice.

Tvrdi kako bi, da je Apollo stvarno sletio, površina trebala biti neravna i udubljena zbog sile potisnika. Povijest ipak bilježi da su astronauti Neil Armstrong i Buzz Aldrin sletjeli na Mjesec. Njihov kolega Michael Collins upravljao je zapovjednim modulom u orbiti oko Mjeseca. 

Bili su spremni za iste uvjete

Astronauti su se za misiju pripremali u NASA-inim posebnim poligonima. Teoretičari zavjere tvrde da su za prve snimke navodnog slijetanja na Mjesec u NASA-i rabili upravo te poligone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca