Obavijesti

News

Komentari 18

Malim dobavljačima će sutra isplatiti dug od 30 milijuna €?

Malim dobavljačima će sutra isplatiti dug od  30 milijuna €?
1

Oni zaista čudom još preživljavaju, sigurno da će im taj novac dobro doći, jer je već unaprijed i potrošen, izjavio je Mato Brlošić te kazao kako oni i dalje dostavljaju Agrokoru svoje proizvode

VIDEO

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora sastalo se u srijedu kako bi usuglasilo popis i odobrilo isplatu potraživanja koja prema koncernu i njegovim tvrtkama imaju najmanji dobavljači - obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) te mikro i male tvrtke, za što je iz posljednjeg kredita Agrokoru namijenjeno 30 milijuna eura.

Mato Brlošić, koji u Privremenom vjerovničkom vijeću predstavlja male dobavljače koncerna, uoči početka sastanka kazao je kako je na tom popisu nekoliko tisuća malih dobavljača - OPG-ova i malih tvrtki, primarnih proizvođača te da se nada kako će se na današnjem sastanku izglasati da se s uplatama tim dobavljačima započne već sutra, jer im je neophodan za nastavak proizvodnje.

- S njihovog gledišta, ti su novci već davno trebali biti isplaćeni, vjerojatno se i pitaju što se čeka i zašto to nije bilo prije mjesec ili dva. Ali, mi se trudimo maksimalno i radimo koliko možemo da isplata bude što je prije moguće. Novac im treba za nastavak nove proizvodnje, kao i za sve što je potrebno za poljoprivrednu proizvodnu, poput sjemena, gnojiva, goriva i sl., ali i rješavanje vlastite kreditne zaduženosti. Oni zaista čudom još preživljavaju, sigurno da će im taj novac dobro doći, jer je već unaprijed i potrošen - izjavio je Brlošić te kazao kako oni i dalje dostavljaju Agrokoru svoje proizvode - voće, povrće, meso, pšenicu, i dr. 

Dodao je i kako se popis dobavljača koji bi trebali biti isplaćeni unazad nekoliko danas usklađivan s podacima koje su dobili i od samih proizvođača te da će se potruditi da i oni koji možda nisu na popisu na njega budu uvršteni i dobiju svoj novac.  Pritom je ustvrdio da bi svi mali dobavljači s tog popisa svoj novac trebali dobiti do kraja mjeseca srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o sredstvima koja su dio od 480 milijuna eura novog financiranja s početka lipnja. Agrokor je do sada povukao 320 milijuna eura, od čega bi se s 30 milijuna eura do kraja srpnja trebali namiriti mali dobavljači. Sa 150 milijuna eura tijekom kolovoza trebao bi se pokriti i dio starih dugovanja većim dobavljačima, koji imaju mogućnost osigurati robu koja će im biti plaćena pod istim uvjetima kao i novo financiranje, odnosno da im se ta roba plati na kraju izvanredne uprave uz pravo da im se tada refinancira i stari dug u iznosu od 50 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21