News

Komentari 60

'Malim poduzetnicima ukinut ćemo obaveznu članarinu HGK'

'Malim poduzetnicima ukinut ćemo obaveznu članarinu HGK'

Ono što smo mi imali prije 10 dana u Saboru nije ni r od reforme. Takve prijedloge kakve je napisao Most i gospodin Troskot ja bih dnevno mogao deset napisati, rekao je Bačić

Nakon sastanka vladajuće koalicije medijima se obratio Branko Bačić. 

Kazao je da se na sastanku raspravljalo i o pandemiji te situaciji na potresu pogođenom području.

- Naglasili smo potrebu da ministarstvo gospodarstva krene u izradu novog zakona o HGK-u, a u pravo na tragu našeg zaključka kojeg smo kao vladajuća većina usvojili u petak u Saboru i na osnovnim načelima koje smo tada utvrdili. Naš stav je da jedan od temeljnih postulata budućeg zakona se svodi na postupno ukidanje obvezne članarine za male tvrtke i male poduzetnike. Sam prag prihoda koji bi predstavljao ukidanje članarine ćemo definirati. Za one velike poduzetnike bi išli u rasterećenje i smanjivanje samog iznosa članarine.

Druge postavke se temelje na okretanju komore tržištu i boljem korištenju EU fondova iz kojih bi se komora mogla financirati. To je jedan okvir na temelju će ministarstvo pripremiti zakonski okvir. Naš je cilj da kroz travanj, najkasnije 1. svibnja sam zakon ide u javnu raspravu kako bi ga prije ljetne stanke mogli raspraviti - kazao je Bačić.

- Za velike poduzetnike bi ostavili određeni iznos članarine koji bi predstavljao daljnje financijsko rasterećenje, ali bi bio obvezatan s obzirom na usluge koje bi Komora predstavljala i pomagala tim poduzetnicima. To je okvir oko kojega ćemo se još dogovarati - dodao je Bačić.

Rekao je da je i Dario Hrebak sudjelovao na sastanku i da je zadovoljan razgovorom.

 

Najčitaniji članci