Obavijesti

News

Komentari 8

Maloljetnici su masovno krali motocikle i mopede u Šibeniku

Maloljetnici su masovno krali motocikle i mopede u Šibeniku

Istragom je utvrđeno da je 6 maloljetnika zajedno s dva 20-godišnjaka od 19. ožujka do 30. svibnja na području Šibenika kralo motocikle i mopede koji su u međuvremenu uglavnom pronađeni

VIDEO

Zbog organizirane krađe motocikala i mopeda šibenska je policija kriminalistički obradila osam maloljetnika i još dvojicu 20-godišnjaka, koje sumnjiči za 20 kaznenih djela - uz krađe, tu je i droga, prikrivanje kaznenog djela te krivotvorenje isprava.

Rezultat je to opsežne akcije Odjela općeg kriminaliteta šibenske Policijske postaje, koja je protiv osumnjičenih prikupila dokaze za 11 kaznenih djela krađa, tri prikrivanja, po jedno kazneno djelo teške krađe i krivotvorenja isprava, odnosno četiri kaznena djela omogućavanja trošenja droga. Sva su ta djela počinjena na štetu više građana i jedne tvrtke s područja Šibenika, izvijestila je u petak šibenska policija.

Istragom je utvrđeno da je šest osumnjičenih maloljetnika od 19. ožujka do 30. svibnja na području Šibenika kralo motocikle i mopede, koji su uglavnom u međuvremenu su pronađeni i vraćeni vlasnicima, najčešće s oštećenjima ili bez nekih dijelova.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je po nalogu Županijskog suda pretražila kuće i druge prostore koje koriste osumnjičeni, te pronašla i oduzela tri mopeda, jednu zaštitnu kacigu i više raznih dijelova mopeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osnovano sumnjaju da su dvojica maloljetnika i jedan 20-godišnjak u Šibeniku skrivali ukradene motocikle i mopede, iako su znali da su ukradeni. Jednog maloljetnika terete da je od 10. do 18. svibnja na ukradeni moped stavio tuđu registracijsku pločicu s namjerom da je koristi kao pravu, dok je drugi osumnjičeni maloljetnik između 5. i 31. svibnja provalio, odnosno silom otvorio zaključano sjedalo mopeda i iz njega ukrao zaštitnu kacigu.

Policija je utvrdila i da je jedan od osumnjičenih 20-godišnjaka u društvu s maloljetnikom iz jedne šibenske parfumerije ukrao preko tisuću kuna vrijedne parfeme, a jednog od osumnjičenih maloljetnika sumnjiče da je drugom mlađem od 18 godina dao marihuanu na uživanje.

Samo jedan od njih desetorice, 20-godišnjak, zadržan je u pritvoru, a svi ostali pušteni su da se brane sa slobode, dakako uz kaznene prijave. U nastavku kaznenog postupka njima će se baviti Općinsko državno odvjetništvo za mladež.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu