Obavijesti

News

Komentari 16

Maloljetnik je izbo vršnjaka u Splitu po glavi, prsima, trbuhu

Maloljetnik je izbo vršnjaka u Splitu po glavi, prsima, trbuhu

S ubadanjem je prestao tek nakon što su napadnutom maloljetniku u pomoć priskočili prijatelji. Nakon napada pobjegao je s mjesta događaja, no policija ga je uhitila nakon nešto više od sat vremena

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu završilo je pripremni postupak protiv maloljetnika (17), koji je 5. svibnja nešto prije 21 sat u Ulici Čulića nožem izbo vršnjaka. Podnijeli su prijedlog da mu se zbog kaznenog pokušaja ubojstva izrekne kazna maloljetničkog zatvora, koji ne može biti kraći od šest mjeseci. 

Sve je započelo ispred jednog kafića, a u priopćenju koje je odvjetništvo objavilo na svojim stranicama, navodi se da je vršnjaka ubo četiri puta nožem po tjemenu, prsima i trbuhu. S ubadanjem je prestao tek nakon što su napadnutom maloljetniku u pomoć priskočili prijatelji.

Nakon napada pobjegao je s mjesta događaja, no policija ga je uhitila nakon nešto više od sat vremena. Određen mu je istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke te je jedno vrijeme proveo u splitskim Bilicama. 

Priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Splitu prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog pripremnog postupka, podnijelo prijedlog da prema maloljetniku (2001.) bude izrečena kazna maloljetničkog zatvora na temelju odredbe članka 24. Zakona o sudovima za mladež. 
Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 5. svibnja 2018. oko 20,45 sati ispred jednog caffe bara na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom međusobnog fizičkog sukoba s ciljem da usmrti maloljetnika (2001.), četiri ga puta nožem ubo i zadao mu ubodnorezne rane lijeve strane tjemena glave iznad uške, gornje strane prsnog koša i lijeve preponske regije trbuha. Oštećenik je zadobio i tešku tjelesnu ozljedu odnosno ubodnoreznu ranu na predjelu prednje strane trbuha ispod lijevog rebrenog luka oštetivši kožu, potkožje, mišiće prednje trbušne stijenke, tanko i debelo crijevo i donji pol lijevog bubrega s malim izljevom krvi u trbušnu šupljinu i iza potrbušice. Osumnjičeni maloljetnik prestao je s postupanjem tek nakon što su prisutni prijatelji pritekli oštećeniku u pomoć.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predlaže da prema maloljetniku bude izrečena kazna maloljetničkog zatvora zbog počinjenja predmetnog kaznenog djela. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca