Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maloljetnik je silovao dijete?! Ispitali su ga na sudu u Splitu

Postoji osnovana sumnja da je tinejdžer (16) u zgradi na jednom srednjedalmatinskom otoku počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Dijete se uspjelo izmaknuti i pobjeći

129 komentara

Temeljem prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao je maloljetnog hrvatskog državljanina (2002.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 5. u svezi s stavkom 1. Kaznenog zakona, priopćio je DORH.

- Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. svibnja 2018. oko 21 sat u stambenoj zgradi na jednom srednjodalmatinskom otoku, u nakani zadovoljavanja svog seksualnog nagona i pohote, počinio navedeno kazneno djelo na štetu djeteta kojeg poznaje od ranije, a koje se u jednom trenutku uspjelo izmaknuti i pobjeći s mjesta događaja - stoji u priopćenju. 

Nakon ispitivanja maloljetnika, državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No, sudac je taj prijedlog odbio, a državno odvjetništvo je podnijelo žalbu.

Možda vas zanima i ovo:
Message