Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Mamić se boji izručenja jer u zatvoru gubi utjecaj i milijune

PUT KUĆI Državni sud u BiH danas bi trebao dobiti zahtjev za izručenje Zdravka Mamića koji je potpisao ministar Dražen Bošnjaković, a ako ga potvrdi, još se čeka potpis ministra BiH, Josipa Grubeše

Sarajevo: Zdravko Mamić u pratnji odvjetnika napušta zgradu suda
Foto: STR-2222/PIXSELL
52 komentara

Novi zahtjev za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj, koji je potpisao ministar Dražen Bošnjaković, vrlo vjerojatno će već danas doći u državni sud BiH.

Time je i službeno počela operacija povratka još moćnog nogometnoga gazde u Hrvatsku, gdje je već osuđen na 6,5 godina zatvora.

Hoće li izručenje zapeti?

Novi zahtjev će Mamić puno teže izbjeći, slažu se pravni stručnjaci, jer ovaj put se radi o djelima organiziranoga kriminala, a nema prepreke ni u rokovima jer je šteta od 200 milijuna kuna nastala nakon potpisa sporazuma dvije zemlje.

No to još ne znači da bi Mamić trebao brzo biti u Hrvatskoj. Prvo mora sud odlučiti je li zahtjev opravdan. Ako jest, onda se vraća u Ministarstvo pravde na potpis ministra Josipa Grubeše.

Iako se pretpostavljalo da bi taj ministar mogao odugovlačiti izručenje, održan je niz sastanaka, a Grubeša je na kraju rekao da će postupati brzo.

Mamić je dramatično najavio da će se radije ubiti nego da se vrati u zemlju.

Novi broj tjednika Express otkriva prave razloge takvog straha.

Zdravko Mamić svakodnevno i dalje kroji politiku Dinama i svako jutro se telefonski javlja u klub. Njegov operativac broj jedan je Vlatka Peras, a u praksi Amra Peternel, kojoj Zdravko iznimno vjeruje.

Mamići su shvatili da počinju gubiti kontrolu i da im “zločesti dečki” povezani sa sumnjivim aktivnostima žele preuzeti klub. Spremaju se transferi vrijedni 520 milijuna kuna, pa je Mamić u strahu da ne izgubi taj dio kolača.

 

Pisali i predsjednici

Zato se i njegov brat Zoran, kojem također iznimno vjeruje, vratio u klub. Ako bi bio u zatvoru, Mamić gubi utjecaj i milijune, ali se boji i za život jer je “preveslao” dečke iz podzemlja za novac.

Stoga je inicirao pismo Vladi i predsjednici. Tko i kako planira Mamiću oteti klub te kako će se braća boriti protiv toga, čitajte u novom broju tjednika Express koji je trenutačno na kioscima.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message