Obavijesti

News

Komentari 1

Mamić unio razdor između dviju najjačih žena u HDZ-u

Mamić unio razdor između dviju najjačih žena u HDZ-u
1

U novom broju najčitanijeg političkog tjednika Express donosimo ekskluzivnu priču o pozadini odnosa Zdravka Mamića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

VIDEO

Zdravko Mamić, najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa, koji trenutačno sjedi u zagrebačkom istražnom zatvoru zbog sumnji u utaju poreza, nikada nije krio da voli biti blizu hrvatskim moćnim političarima i političarkama te stranci kojoj ideološki pripada - HDZ-u.

Mamić, iako nije član najveće oporbene stranke nego njezin simpatizer, bio je rado viđen uzvanik na skupovima te stranke, a u osobito je prijateljskim vezama s predsjednicom i bivšom HDZ-ovkom Kolindom Grabar Kitarović te gradonačelnicom Knina i direktoricom kampanje HDZ-a Josipom Rimac. 

Također, Mamić je na glasu i kao velik donator Karamarkove stranke, no to za sada ostaje samo na spekulacijama jer u financijskim izvješćima o donatorima HDZ-a za 2013. i 2014. nigdje nema njegova imena, kao ni imena njegovih tvrtki ili kluba na čijem je čelu - Dinama.

Mamićeva veza s HDZ-om najčvršća je u vrhu Hrvatskoga nogometnog saveza, kojim on - de facto - upravlja. U njegovu Izvršnom odboru sa 17 članova, čak je 14 HDZ-ovaca. No Mamiću je osobito drag i Pantovčak.

Kolinda Grabar Kitarović ne krije da voli prisutnost svog deklariranog obožavatelja na svim svojim važnijim događanjima. Tako je na Dan državnosti, 25. lipnja, samo deset dana prije no što će ga pritvoriti, Mamić stajao u prvom redu domjenka u Predsjedničkim dvorima, pozorno slušajući Kolindu. 

No Mamićeva pojava na Pantovčaku, svima upućenima u njegov odnos s predsjednicom, ne bi trebala biti čudna. Zdravko Mamić je, kažu, Kolindi Grabar Kitarović bio pri ruci za svaki savjet i svaku vrstu pomoći od početka utrke za predsjednicu. Službeno joj je donirao 10 tisuća kuna na donatorskoj večeri.

Proteklih se mjeseci mnoge od bliskih suradnika Kolinde Grabar Kitarović moglo vidjeti na večerama i ručkovima s Mamićem. No svjedoci koji su im prisustvovali žele ostati anonimni i uglavnom šute o tim susretima. Ipak, spominju da je mjesto susreta često bio restoran na zagrebačkom Zelengaju, inače poznat našim nogometašima.

Koliko je Mamić blizak predsjednici i HDZ-u govori i priča kako su Kolinda Grabar Kitarović i kninska gradonačelnica Josipa Rimac zahladile odnose koji su donedavno bili jako dobri, i to upravo zbog borbe za Mamićevu naklonost.

U novom broju najčitanijeg političkog tjednika Express donosimo ekskluzivnu priču o pozadini odnosa Zdravka Mamića i Kolinde Grabar Kitarović, kome je Mamić davao novac, a koga je vodio na večere, te kakve sve veze ima u HDZ-u.

Cijeli tekst čitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21