Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
608 komentara

'Ti si jako bezobrazan i mučki provokator, neću se svađati'

Zdravko Mamić požalio se na lošu hranu u zatvoru, Damir Vrbanović se zahvalio prijateljima, a Zoran Mamić poručio je da je sve u redu i da ga samo malo boli guza

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
608 komentara

Braća Mamić i Damir Vrbanović uplatili su jamčevinu na račun Županijskog suda u Zagrebu, a na slobodu su izašli oko 18 sati. Zdravko Mamić odmah je okupljenim novinarima dao izjavu u kojoj se ponajviše žalio na hranu:

- Hrana u zatvoru je grozna i 80 posto zatvorenika ju ne jede. To treba hitno mijenjati - rekao je Mamić koji se zahvalio osoblju remetinečkog zatvora i poručio da večeras ide na Dinamovu utakmicu protiv Fole Esch.

- Znam ja dobro što se meni stavlja na teret. To su sve konstrukcije i laži i u daljnjem postupku siguran sam da ću zajedno s mojim bratom dokazati nevinost - izjavio je Mamić.

Na pitanje novinara namjerava li ponoviti transfere poput Modrićevog i Lovrenovog, odgovorio mu je da je "jako bezobrazan i mučki provaktor" te da ga uopće ne zanima istina. Poručio mu je da se ne želi svađati.

Nedugo nakon Mamića, Remetinec je napustio i Damir Vrbanović koji se zahvalio zatvorskom osoblju i prijateljima na potpori dok o onome što mu se stavlja na teret nije želio razgovarati .

Nakon njega izašao je i Zoran Mamić koji je tek krakto poručio:

- Sve je u redu, samo me malo boli guza .

Odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je da su novac za jamčevinu skupili prijatelji , ali nije navela njihova imena. Osim jamčevine Mamićima i Vrbanoviću nisu izrečene nikakve mjere opreza što znači da mogu napuštati zemlju , pričati sa svjedocima...a Zdravko Mamić nije morao dati ostavku na svoju poziciju u Dinamu.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda podignulo je iznose jamčevina koje su Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović trebali uplatiti da se brane sa slobode. Zdravko Mamić je morao uplatiti 7 milijuna kuna, Zoran Mamić 4 milijuna kuna , a Damir Vrbanović milijun kuna.

Zdravku Mamiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, dok je njegovu bratu i Vrbanoviću istražni zatvor određen samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Sva su trojica žalbama zatražila i da im se istražni zatvor zamijeni jamčevinom. Stariji Mamić ponudio je za obranu sa slobode pet milijuna kuna, a njegov brat Zoran dva milijuna kuna. Vrbanović je pak ponudio 500.000 kuna.

Nakon odluke Županijskog suda, Dinamo se oglasio priopćenjem u kojem su napisali kako se nadaju da će 'se tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima ' te da su članovi na sjednici 'istaknuli da vjeruju u nedužnost svojih vodećih ljudi'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message