Obavijesti

News

Manifestacija „Zapruđe uživo“ 7. do 15. svibnja ove godine

Manifestacija „Zapruđe uživo“ 7. do 15. svibnja ove godine
10

Manifistacija je to koju organizira grupa entuzijasta iz spomenutog kvarta, na volonterskoj osnovi, već 12. puta zaredom

Osnovni je koncept svih dosadašnjih godina bio organizacija urbanog kulturnog događanja, kojih u principu, ne samo u Zapruđu, već i cijelom Novom Zagrebu kronično nedostaje. Cilj je okupiti što više ljudi koji žive ili su živjeli u Zapruđu, njihovih prijatelja, i općenito gostiju urbane provenijencije u svrhu dobre zabave uz program na pozornici, u čemu uglavnom i uspijevamo.

Program je osmišljen kao zabavni za djecu, roditelje, bake i dede u jutarnjim i prijepodnevnim satima gdje priliku za nastup na pravoj pozornici uz profesionalno ozvučenje dobivaju lokalne dječje grupe ili pojedinci uz podršku vrtića, škole, i raznih udruga kao što su plesne grupe, dječji zborovi i slično. U poslijepodnevnom dijelu, program je namjenjen širem spektru generacija, ali s naglaskom na one starije, jer već tradicionalno na pozornici nastupaju legende hrvatske zabavno glazbene i rock scene kao što su Zdenka Kovačićek, Vanja Lisak, Višnja Korbar, Jimmy Stanić itd.

Kasnije poslijepodnevni dio programa, pruža priliku za nastup mladim bendovima koji sviraju autorsku rock glazbu ili covere poznatih rock standarda, da bi večernji program kulminirao nastupom neke od rock grupa iz "prve lige" domaće rock scene . Tako su proteklih godina na zapruđanskoj pozornici nastupili (ne tim redoslijedom) npr. Pips Chips & Videoclips, Jura Stublić & Film, Psihomodo Pop, Edo Majka, Bare i Plaćenici, Dino Dvornik & 4 Funk, Šajeta, Belfast food, Zabranjeno pušenje...

Tradicionalni malonogometni turnir koji okuplja 20‐ak ekipa i njihovih brojnih navijača, održava se ove godine 7. i 8. svibnja na na školskim terenima, a ima čak i godinu dana dulju tradiciju od same priredbe Zapruđe uživo.

Dakle, ove godine počinjemo u četvrtak 12. svibnja oko 17 sati. Prvo kako i priliči, malo interaktivnog programa za najmlađe zapruđance, malo pjesme, plesa. Nastavljamo sa satom poezije našeg zapruđanaca Enesa Kiševića. Ako to sve nije dovoljno da početak vikenda provedete na Meštrovićevom trgu, slijedeće zaista ne smijete propustiti. Projekcija dokumentarnog filma "Maksimilijan Vanka" kojem je autor (zar sumnjate? ‐ isto zapruđanac) Želimir Belić ‐ Beli. U filmu je riječ o osebujnom slikaru i kiparu po kojem je Vankina ulica dobila ime, a sniman je na originalnim lokacijama. Kako ne bi baš sasvim ubili znatiželju, u petak pripremamo i poneko iznenađenje.

U subotu, 14. svibnja, program započinje već ujutro od 9.30, kada će nam sa pozornice, klinci pokazati sav svoj talent i vještine. Detaljniji raspored programa za roditelje, dede i bake, objavit ćemo slijedećih dana. I onda, nakon pauze za ručak, ono što svi mi čekamo cijelu godinu... Program otvaraju Vanja Lisak i njegovi gosti, koji su s nama od prvog dana. Zagreb kakav je nekad bio i kakav bi trebao biti. U nastavku, za dobar zvuk i rock'n'roll atmosferu, brinut će se naš susjed i prijatelj kvarta, redatelj Radoslav Jovanov ‐ Gonzo, ovaj put u ulozi DJ‐a. Mia, naša ovogodišnja voditeljica programa i njen DIJABAZ slijedeći su na redu za stage.

LJETNO KINO, band Maxa Jurčića, s Gonzom u ritam sekciji, vratit će nas u 80‐e i najbolje dane novog vala, fantastičnim verzijama dobro poznatih hitova i dati nam priliku da se podsjetimo možda već zaboravljenih stihova i zapjevamo iz sveg glasa. Vrhunac svibanjske večeri, pružit će nam dečki iz banda THE TRIO sa svojim fenomenalnom izvedbom AC/DC repertoara, a svima onima koji su bili u Zapruđu prošle godine, nikakava najava osim ove potrebna nije.

I u nedjelju 15. svibnja jutrom od 9.30, vrijedi kao i za dan prije. Klinci, pjesma, gluma, ples. Popodnevni program otvaraju stari rokeri BEN DOVER BAND. Za njima slijede frendovi iz Trnskog, PROJEKT TRNSKO sa svojim žestokim obradama Ramonesa, Pistolsa i Clasha u najboljoj maniri novozagrebačke tradicije ružione. Nastavljamo s bandom S3ngs, kojeg je i Manu Chao pozvao za suport zagrebačkom koncertu, jer je jedan od rijetkih koji je izdao svoj prvi album pod nezavisnom etiketom pokazujući put ostalim mladim bandovima.

Nakon toga, ponosno najavljujemo internacionalni dio programa Zapruđa uživo. JAMES CANNON sin čuvenog Sean "Dubliners" Cannona, u suradnji s plesačicama IRISH MAIDEN, donijet će nam u kvart pravu žestoku irsku atmosferu.

Atmosfera će pak eksplodirati u velikom finalu kada se na stage penje realtribute senzacija U2, bend koji u kvart dolazi iz talijanskih Udina. Nadamo se i ove godine, vidjeti nas na našoj velikoj novozagrebačkoj zabavi uz već tradicionalnu želju, 

U Zapruđu Uživaj!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..