Obavijesti

News

Komentari 155

Manijak (27) u parku drogirao dječaka (14) pa ga je silovao

Priveli su ga Državnom odvjetništvu i prijavili zbog iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina, spolnog odnosa bez pristanka i omogućavanja trošenja droga. Istražni sudac poslao ga je u Remetinec

VIDEO

Manijak (27) žrtvu (14), koju poznaje, pozvao je na druženje u parku na području Zagreba. Ondje su se zajedno drogirali, a maloljetniku je dao ecstasy, kokain i smotuljak marihuane.

- Idemo do mene? Imam još droge kod kuće - kazao je dječaku i tako ga nagovorio da ode s njim do stana u kojem živi.

Tamo su se nastavili drogirati. Dječak je bio potpuno omamljen. Drogirani 27-godišnjak je to odlučio iskoristiti te ga je napastovao. Nakon što se probudio, dječak je najvjerojatnije otišao kući i kasnije sve prijavio policiji. Manijak je uhićen početkom tjedna, a silovanje se dogodilo unazad dvije godine.

Priveli su ga Državnom odvjetništvu i prijavili zbog iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina, spolnog odnosa bez pristanka i omogućavanja trošenja droga. Istražni sudac poslao ga je u Remetinec kako ne bi ponovio kazneno djelo. Ondje će ostati najmanje 30 dana.

To je drugi seksualni predator kojeg je zagrebačka policija uhitila od početka srpnja. Podsjetimo, zagrebački policajci prije tri tjedna uhitili su seksualnog manijaka kojeg sumnjiče za nekoliko silovanja na području Zagreba. U jednomjesečnom pritvoru u Remetincu završio je zbog posljednjeg slučaja od 18. ožujka ove godine. Tog jutra oko pola 7 sati vraćao se kući s posla autobusom javnog prijevoza. Među malobrojnim putnicima u autobusu za oko mu je zapela jedna djevojka (21). Izašao je na istoj stanici kao i ona te ju je slijedio do radnog mjesta u jednom kafiću. Kako sumnja policija, mladić je ušao za njom u kafić, tražio kavu, a onda je udario, srušio na pod iza šanka i prisilio na spolni odnos.

Policija je odmah nakon zločina uzela snimke videonadzora sa svih okolnih institucija, kao i iz gradskog javnog prijevoza. Nekoliko mjeseci tražili su počinitelja, kojeg su prema opisu i načinu izvršenja povezivali s još jednim slučajem silovanja maloljetnice (17) u pothodniku ispod zagrebačkog rotora iz lipnja prošle godine.

'Ne zna što mu je došlo i ničega se ne sjeća'

Početkom srpnja odlučili su potražiti pomoć javnosti. Bio je to pun pogodak. Među onima koji su vidjeli fotografiju bio je i mladić (19) iz okolice Zagreba. Čim je vidio da ga traže, u nazočnosti odvjetnika javio se policiji. U početku je, doznajemo, čak pomalo agresivno tvrdio da nije ništa kriv i da on nije počinio gnjusni zločin. Čak je prošao i poligraf. Ipak, čini se da je policija uspjela prikupiti dovoljno dokaza na temelju kojih su ga kazneno prijavili.

- Nakon tri tjedna posjetila sam ga u pritvoru. Nitko drugi ga nije došao vidjeti. Pitala sam ga zašto je to učinio. A on je samo rekao da ni sam ne zna što mu je došlo i da se ničeg ne sjeća - kroz suze nam je ispričala njegova baka. Kaže da se strašno šokirala kad je čula da ga traži policija i zbog čega te ne može vjerovati da je unuk, s kojim je bila jako bliska, sposoban učiniti nešto tako strašno.

- Uopće me nije mogao pogledati u oči, samo je gledao u pod ili negdje sa strane. Ja sam primijetila da se u posljednje vrijeme čudno ponašao, jako se povukao u sebe. Kad bi bio kod kuće, po cijele dane je spavao. Bilo mi je to čudno, da mlad dečko, vikendom kad ne radi, nikamo ne izlazi niti se druži s prijateljima. Pomislila sam da je bolestan - kaže baka. Dodaje da ne opravdava postupke unuka te da, ukoliko je kriv, svakako treba odgovarati Vjeruje da mu se nešto dogodilo zbog čega je “puknuo” .

- Još je išao u osmogodišnju školu kad je prve sijede dobio. Uvijek je bio ozbiljniji od vršnjaka, odmalena je radio u vrtu, pomagao roditeljima, hranio blago - kaže baka. Dodaje da je nad njim već zatraženo psihijatrijsko vještačenje.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava