Obavijesti

News

Komentari 79

Manji PDV na jaja, ribu, kupus, krumpir, jagode, mandarine...

Manji PDV na jaja, ribu, kupus, krumpir, jagode, mandarine...
2

Ministar financija je otkrio da bi manji PDV trebalo imati 10 do 15 proizvoda. Na te bi se proizvode umjesto sadašnjih 25%, obračunavala međustopa PDV-a od 13%

VIDEO

Ministar financija Boris Lalovac nakon sjednice Vlade kazao je da ova Vlada realno sagledava stvari i mogućnosti kada je u pitanju i smanjenje PDV-a i ostalih stvari.

Kada je riječ o smanjenju PDV-a na hranu što je najavio potpredsjednik Vlade Branko Grčić za početak idućeg mandata, Lalovac je otkrio da bi manji PDV trebalo imati 10 do 15 proizvoda , na njih bi se umjesto sadašnjih 25 posto, obračunavala međustopa PDV-a od 13 posto .

'Meso i piletina ne, to je preveliki udar za PDV'

Ministar napominje da se time želi stimulirati domaća proizvodnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ozbiljno razmišljajmo o svježoj ribi, riječnoj i morskoj, kupusu, krumpiru, dijelu voća poput jagoda, mandarina i jabuka. Jaja i med, i to je ono što je realno . Meso i piletinu ne možemo jer su to prevelik udari za PDV - rekao je Lalovac.

O švicarcu: Bio bi presedan da Ustavni sud ide protiv jednoglasne odluke Sabora

Neizbježna tema bile su i banke koje su zbog zakonskog rješenja za švicarce najavile tužbu Ustavnom sudu. Lalovac je ponovio da zbog tog zakona nema nikakvog problema kada je u pitaju financiranje države.

- Što se tiče ustavne tužbe vrlo je interesantno vidjeti kako će Ustavni sud donijeti odluku da ide protiv jednoglasne odluke Sabora. Mislim da bi to bio presedan, da donesu odluku da svi zastupnici ne znaju Ustav . Neka sud donese svoju odluku kakvu god - rekao je.

'Maske su pale, banke ne zanimaju socijalni kriteriji'

Ministar financija u ponedjeljak putuje u Bruxelles gdje zbog švicarca očekuje žustru raspravu i austrijskog ministra financija i Europske komisije.

- Naši stavovi su tu jasni. Branimo građane i njihova zaštita nam je na prvom mjestu . Švicaraca u Hrvatskoj nije bilo nego su se ulagali i vraćaju se euri. Maske su pale, banke ne zanimaju socijalni kriteriji , jer iako su imali tu mogućnost, nisu napravili ni jedan. Htjeli su se dogovoriti, to se danas već zna, sa sadašnjom opozicijom - ponovio je Lalovac.

'Zašto će banke raditi udar na tečaj?'

Ministar je ponovio da ima i spremne kontra mjere.

- Imam informacija da će raditi određeni pritisak na tečaj i tu njihovu špekulaciju ne razumijem jer u Hrvatskoj ima eura. Postavlja se pitanje zašto rade udar na tečaj. Što se tiče likvidnosti Ministarstvo financija je likvidno i imamo arsenal. Mi želimo dugoročno surađivati s bankama, a oni moraju jasno reći žele li suradnju s hrvatskom državom i narodom - poručio je Lalovac.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić