Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
121 komentara

Maras: Da, trošarine rastu, ali gorivo ne bi trebalo poskupjeti

S obzirom da su cijene goriva padale, ne bi trebalo biti posebnih poskupljenja za građane, a vjerujem niti za industriju - rekao je ministar poduzetništva i obrta Maras

Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
121 komentara

Iako je Vlada, u sklopu mjera za smanjenje deficita, najavila povećanje trošarina na gorivo i cigarete za 20 lipa, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras smatra da do povećanja cijena goriva neće doći.

- S obzirom da su cijene goriva padale, ne bi trebalo biti posebnih poskupljenja za građane, a vjerujem niti za industriju - istaknuo je Maras.

Ministar prometa, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić otkrio je pak da Vlada nastavlja s procesom monetizacije autocesta, ali ovisi po kojem modelu. 

Cigarete će poskupjeti skoro za kunu

Trošarine na motorne benzine i dizelsko gorivo dižu se za  20 lipa po litri i u proračun bi trebale donijeti 450 milijuna kuna u idućoj i 280 milijuna kuna u ovoj godini. Trošarina za cigarete i duhan povećava se s 210 na 230 kuna za tisuću komada cigareta i podiže s 37 na 38 posto od maloprodajne cijene.

Povećanja trošarina ma cigarete i duhan u proračun bi mogla donijeti oko 150 milijuna kuna godišnje, a cigarete bi mogle poskupjeti između 60 i 90 lipa

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message