Obavijesti

News

Komentari 31

Maras: Nisam iznenađen što su uhitili Nadana Vidoševića

Maras: Nisam iznenađen što su uhitili Nadana Vidoševića
2

Ministar obrtništva i poduzetništva smatra da nije on ili SDP protiv HGK nego su to sami poduzetnici od kojih je 93 posto reklo da je nezadovoljno funkcioniranjem

VIDEO

Ministar Gordan Maras je za vijesti 24sata TV-a komentirao uhićenje Nadana Vidoševića i rekao kako se oko toga nema što iznenaditi.

- Ja ne predviđam niti znam što rade odvjetništvo i policija. Kada sam govorio o nekim stvarima u Komori govorio sam načelno kako bi se neki trebali ponašati - rekao je ministar koji je pomalo razočaran načinom na koji je Komora reagirala još prije mjesec dana. 

- Kao da se ništa nije dogodilo. Ne radi se o 32 kune, nego o 32 milijuna kuna hrvatskih poduzetnika koji su iscurili. Svatko tko ima imalo odgovornosti treba se zapitati, ili si totalno nesposoban ili znaš nešto više od onog što si rekao javnosti. Ja sam očekivao da će ljudi koji vode Komoru već tada poduzeti nešto, a sada pogotovo to očekujem - rekao je Maras koji vjeruje da će Komora na izvanrednoj skupštini raspravljati o situaciji koja je nastala i kako se distancirati od toga. 

'Da sam znao za kaznena djela prvi bi ih prijavio'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje misli li da ovo nije sve, rekao je da ne voli predviđati jer ne zna situaciju iznutra. 

- Činjenica je da se sumnjiče za ozbiljne stvari. Ovako novci nestaju u gospodarskoj krizi. Želim da se ovakvo nešto više ne ponovi - rekao je Maras koji je dodao da bi da je imao informacije o kaznenim djelima bio prvi koji bi ih prijavio.

- Mislim da to nema veze s istinom - odgovorio je na pitanje je li ovo SDP-ov obračun s Vidoševićem. 

'Članstvo u HGK bi trebalo biti dobrovoljno'

Ministar Maras inače smatra da bi i članstvo u HGK trebalo biti dobrovoljno, a povukao je analogiju s članstvom u Hrvatskoj obrtničkoj komori u kojoj je novim zakonom prepolovljen iznos članstva.

- To je prvi korak, konačni cilj je dobrovoljno članstvo - rekao je Maras. Ministar obrtništva i poduzetništva smatra da nije on ili SDP protiv HGK nego su to sami poduzetnici od kojih je 93 posto reklo da je nezadovoljno funkcioniranjem. Kaže i da HGK troši polovicu svojih prihoda na 650 zaposlenih, a još 25 posto na promidžbu. 

- Ako dobivate novac, a nemate odgovornost, dogodi se da imate nisku kvalitetu rada - kaže. Spremit će i novi zakon o HGK koji bi trebao osigurati transparentnost, nadzor i kontrole financija.

Činjenicu da je Vidošević, za razliku od drugih, uhićen dok je još na funkciji, Maras nije htio posebno komentirati. 

- Pa ja mislim da to ne bi trebalo posebno komentirati. Svi su pred zakonom isti. Tko se ogriješi o zakon mora biti sankcioniran. Nema smisla komentirati tu činjenicu, svi trebamo biti isti - zaključio je ministar. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!