Obavijesti

News

Komentari 247

Bulj nadležnima: Neka provjere Karamarka, premijera i Petrova

Bulj nadležnima: Neka provjere Karamarka, premijera i Petrova
1

Ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu Inu, poručio je Mostov saborski zastupnik Miro Bulj i pozvao DORH i USKOK neka rade svoj posao

VIDEO

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj u utorak je pozvao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da provjeri sve saborske zastupnike, premijera, ministre i potpredsjednike Vlade imaju li ikakvu suradnju s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem ili izravno s MOL-om te utvrdi je li u potpisivanju bilo kakvih ugovora bilo sukoba interesa.

Bulj je prije desetak dana na svom facebook profilu objavio kako je  zatražio od Petrovića da odgovori na pitanje da li njegova tvrtka, ili MOL, ili tvrtke u vlasništvu MOL-a posluju s tvrtkama u vlasništvu hrvatskih političara ili članova njihove uže obitelji. S obzirom da odgovor nije dobio, s konferencije za novinare u Sinju pozvao je Povjerenstvo na provjeru.

- Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjeri premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre gospodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-ovim konzultantima ili MOL-om, koji je otuđio našu Inu na neprijateljski način. Naši političari su dozvolili da se ono što vrijedi 100 milijardi dolara proda po bagatelnoj cijeni. Ne zna se jesu li nešto platili - poručio je Bulj.

Povjerenstvo, DORH i Uskok pozvao je da "odrade svoj posao"

- Most će štititi hrvatske interese, a ne da se Hrvatska rasprodaje - naglasio je.

Novinari su ga pitali misli li na ugovore o kojima piše tjednik Nacional, a prema kojima je Josip Petrović preko svoje tvrtke za usluge i medijske analize u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade.

Bulj je odgovorio kako nije vidio Nacionalov članak, već da je tu Povjerenstvo koje je plaćeno da to provjeri.

- Ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu Inu, poručio je Bulj.

Upitan očekuje li da će Vlada potrajati ili će se ići na nove izbore, Bulj je odgovorio da će biti što bude te naglasio kako će braniti interese Dalmacije i Sinja, bez obzira na prijevremene izbore ili trajanje parlamenta u punom mandatu. 

Osvrnuo se i na poslanicu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o potrebi smanjivanja ideoloških podjela u hrvatskom društvu, te rekao kako ona ima ovlasti da se s te pozicije može ponašati kako hoće. "Most nije za podjele i priče o partizanima i ustašama, što koriste i Hrvatska raste i Domoljubna koalicija jer jedino tako mogu opstati na političkoj sceni. Mi ćemo podržati reforme bilo Domoljubne koalicije ili Hrvatska raste, jer ćemo samo tako krenuti naprijed", istaknuo je Bulj.

Na pitanje je li moguća suradnje s koalicijom Hrvatska raste i bez izbora, odgovorio je: "I jedni i drugi znaju što su potpisali. Kad smo bili u Smičiklasovoj, da im je netko rekao da se utrkuju tko će prvi do Trga bana Jelačića, oni bi trčali, pa skoro polu goli", kazao je Bulj.

Maras: Karamarko odlazi!

'KARAMARKO ODLAZI! HDZ-OV DIO VLADE TREBA POD HITNO OPOZVATI: DA LI SE NA OVAJ NAČIN PRODAJU NACIONALNI INTERESI I DA LI KARAMARKO INDIREKTNO ZA NOVCE MOL-a VOZI ML-a?

Po meni čisti sukob interesa, firma Karamarkove supruge (skoro sam napisao Sanaderove) je dobivala novac od firme Joze Petrovića, koja je imala ili ima ugovor sa MOL-om. Da li zbog toga HDZ želi odustati od arbritraže i ugroziti INA-u kao nacionalni interes? Da li nas zbog toga žele uključiti u projekt mađarske nuklearke? Nedopustivo, tražiti ćemo interpelaciju u Saboru o radu vlade zbog ove situacije. Ne podrži li MOST našu inicijativu, ispada da drže ljestve HDZ-u i MOL-u', napisao je Maras.
 

Vrdoljak: Ako je istina, Karamarko mora otići

Slučaj je na na konferenciji za medije komentirao i Ivan Vrdoljak (HNS)

- Ako su ugovori između Ane Karamarko i Petrovića autentični, Karamarko mora odstupiti - kazao je Vrdoljak.

- Ako to nije istina, nije dobro da se piše na taj način. A ako je istina, nedopustivo je i moraju uslijediti političke posljedice, o kojima ćemo kada završi istraga. Teško da tu istragu može napraviti zakonodavna ili sudbena, već izvršna vlast - kazao je Vrdoljak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava