Obavijesti

News

Komentari 50

Maras: ''Zadržao bih mišljenje, možete pretpostaviti kakvo je''

Maras: ''Zadržao bih mišljenje, možete pretpostaviti kakvo je''
2

Maras je kazao kako je i on pri kupnji prve nekretnine iskoristio mjeru oslobođenja od poreza do 50 'kvadrata' po osobi i dao naslutiti stav prema najavi ministra Linića

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras gostovao je u Dnevnom redu na 24sata TV-u. Komentirao je prosvjede u Vukovaru protiv ćiriličnih ploča na državnim institucijama. 

- Mogu razumjeti ljude kojima tamo nisu neke stvari legle, ali moramo razumjeti da smo mi država s Ustavom i zakonima. Provođenje zakona je ona pobjeda koju smo 1995. izvoljevali. Ploče će se sigurno morati postaviti i to će morati funkcionirati - rekao je Maras. 

Komentirao je najave gospodarskog pada MMF-a za Hrvatsku od 0,6 posto u 2013. godini. 

- Imamo trend sporijeg gospodarskog pada. Sljedeću godinu svi imaju plan povećanja gospodarskog rasta. Ono što mene zadovoljava je da ćemo u sljedeća dva kvartala izaći iz krize i to nas može veseliti. Prvi put nakon pet godina. Brzina oporavka je ono s čime nismo zadovoljni. Moramo dalje provoditi reforme - rekao je Maras.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ja sam za zaštitu mladih ljudi'

Na pitanje je li točno da se HNS protivi dijelu mjera koje planira ministar financija Slavko Linić, Maras je rekao kako to ne može komentirati jer nije sudjelovao na sastancima. 

- Ali kako je rekao ministar Grčić, to je živi dokument i neke mjere će se sigurno modificirati. Imate mjere koje nisu u paketu predstavljenih mjera, a medijski se komuniciraju. Ako govorimo o stambenoj štednji, taj zakon je sada  na javnoj raspravi. To nije zadano u smjernicama - rekao je Maras.

Upitan je li za ili protiv poreza na prvu nekretninu Maras je kazao kako bi zadržao svoje mišljenje. 

- Zadržao bih mišljenje u ovom trenutku, ali možete pretpostaviti kakvo je. Posebno mislim da treba zaštiti mlade ljude u Hrvatskoj, naročito one koji nemaju mogućnost zasnivanja svog stambenog pitanja, one koji nisu bogati. Imali smo do 50 'kvadrata' po osobi oslobođenja od poreza za prvu nekretninu. Pa i ja sam iskoristio tu mjeru kada sam kupovao prvu nekretninu. Zato možete prosuditi kakav je moj stav o tome - naglasio je. 

'Neki porezni dugovi moraju biti prioritet'

Na pitanje je li za podizanje PDV-a, kazao je kako nikako nije za to, bar ne u ovom trenutku. 

- Kolega Linić je rekao da ako bude ikad potrebno bi se moglo ići za povećanjem PDV-a, ali nema smisla iz jedne njegove hipotetske rečenice izvlačiti takav zaključak - kaže ministar. 

O oštrom stavu ministra Linića o blokadama računa zbog poreznih dugova, Maras kaže da je Porezna uprava sigurno odredila neke prioritete u obračunavanju s dužnicima. 

- Mene je začudilo da sad imamo posebnu najavu u medijima. Porezna radi na svoj način i nije ništa neuobičajeno da se blokiraju računi. Izjavio sam da trebaju imati prioritete, recimo oni s većim dugom su sigurno prioritetni. Nije isto imati porezni dug od 5.000 kuna star šest mjeseci ili šest godina - poručio je Maras. 

'Bernardićevom pobjedom podjele u stranci bi se nastavile' 

Kazao je kako i dalje stoji kod izjave da je SDP najdemokratskija stranka

- Mi to jesmo, ali smo izbore preselili u medije, no ne po pitanju programa i za što se tko zalaže već u pitanjima koliko je netko platio auto ili parking, tko je za vladu ili protiv nje. Ljudi komentiraju kako su neki kandidati zgodni, ali prazni i tako dalje. Iz ovih izbora trebamo izaći jači, a ne slabiji - kazao je ministar Maras.

Dodao je kako pobjeda Davora Bernardića na unutarstranačkim izborima sigurno ne bi ugrozila stabilnost Vlade, ali bi nastavila podjele u stranci. 

O izbacivanju Aleksandre Kolarić iz SDP-a, rekao je kako se moralo reagirati jer su njezini komentari naštetili stranci

- Njezine izjave su naštetile SDP-u, usporedbe sa Sanaderom i njegovom družinom mogu biti samo sinonim za to da su opljačkali Hrvatsku, a to šteti stranci - rekao je Maras. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a