News

Komentari 258

Marić popustio pritiscima: 'Dio ljetovanja proveo sam na jahti svog prijatelja Blaža Pavičića'

Marić popustio pritiscima: 'Dio ljetovanja proveo sam na jahti svog prijatelja Blaža Pavičića'

Zdravko Marić snimljen je kako na ljetovanju dane provodi na jednoj jahti i nekoliko dana je odbijao reći čija je. U međuvremenu se oglasilo i Povjerenstvo za sukob interesa

Zdravko Marić ipak je popustio pritiscima i objavio da je dio godišnjeg proveo na jahti svog prijatelja Blaža Pavičića.

- S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića - objavio je Marić.

Pavičić, koji se u svojim tvrtkama bavi opskrbom brodova, nekretninama i maloprodajom poznatih brendova odjeće, najpoznatiji je kao jedan od četvero investitora u novi šoping centar koji će se uskoro otvoriti u zagrebačkom naselju Špansko.

- Kao što je Zdravko već rekao, mi smo dugogodišnji prijatelji koji se druže ne samo ljeti, nego i tijekom godine i on je s obitelji došao na jahtu u vlasništvu moje obitelji. Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova, niti obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi - rekao je Pavičić za Jutarnji list.

Mediji su spominjali ime Blaža Pavičića kao sina Mirka Pavičića, dugo godina zaposlenog na različitim menadžerskim poslovima u Brodokomercu i drugim privatnim tvrtkama, u nekima od njih je i Blaž Pavičić bio aktivan.

Podsjetimo, Zdravko Marić snimljen je kako na ljetovanju dane provodi na jednoj jahti i nekoliko dana je odbijao reći čija. U međuvremenu se oglasilo i Povjerenstvo za sukob interesa, nakon čega Marić i dalje, kako je rekao "iz principa" nije želio otkriti čija je jahta, ali je danas konačno otkrio ime prijatelja.