Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Marić: Mi ne zanemarujemo ni učitelje ni ostale javne službe

Na pitanje hoće li na kraju svima u javnim službama povećati plaće zbog nadolazećeg izbornog razdoblja odgovorio je kako to ne zna, to ovisi o puno toga

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
4 komentara

Ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je u srijedu, uoči sjednice užeg kabineta Vlade, da u pregovorima o povećanju plaća u zdravstvu u Vladi nisu zanemarili prosvjetare, ali ni ostale javne službe s kojima još moraju sjesti za stol.

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Ne zanemarujemo učitelje, kao i sve ostale službe. I dalje ćemo razgovarati, specifična je situacija zbog dodatne teme koja nije bila planirana, prosvjetarima kolektivni ugovor traje još tri godine. Zdravstvu je istekao. Podsjećam, prije deset dana svima je povećana osnovica za dodatnih dva posto, mi smo spremni za daljnji dijalog", poručio je Marić.

Duško Jaramaz/PIXSELL ODBIJENICE 5 DO 12 Šok! Učitelji u 14 škola u petak doznali da su ostali bez posla...

Dodao je kako su svi zahtjevi za povećanjem plaća izazov koji je "u ovo doba logičan, razuman i očekivan".

"Ne možemo zanemariti sve, ne samo izazove, već i naše prioritete, ali i mogućnosti koje imamo. Ugroziti javne financije nekom mjerom nije dobro, a ove pojedinačne stvari ne bi trebale dovesti do takvih okolnosti", kazao je Marić.

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje hoće li na kraju svima u javnim službama povećati plaće zbog nadolazećeg izbornog razdoblja odgovorio je kako to ne zna, to ovisi o puno toga.

Zagreb: Milan Bandić dolazi na 26. sjednicu Gradske skupÅ¡tine ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK: 'Ako Vlada neće, mi ćemo povećat plaće za 700 učitelja'

"Vodimo kvalitetan dijalog i politiku koja u konačnici pokušava detektirati izazove i probleme te dati svoj doprinos i poticaj kako se neke stvari treba ispraviti. Ako netko misli da se sve krije u nedostatku financija, to nije prihvatljivo", objasnio je Marić.

Vlada mora svesti financije na mogućnosti koje javne financije mogu podnijeti

Dodao je kako Vlada mora sve financije svesti na ukupne mogućnosti koje javne financije mogu podnijeti, to je njezina obveza prema poreznim obveznicima.

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Slično je komentirao i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, koji se nada napretku u pregovorima sa zdravstvenim radnicima već ovoga petka.

Zagreb: Dolazak ministara na 177. sjednicu Vlade RH MINISTAR UOČI SJEDNICE 'Vlada je za povećanje plaća svima, a ne samo odabranima'

"U petak je nastavak pregovora sa sindikatima zdravstva i mislim da će se tada donijeti neki zaključci", kazao je Aladrović.

Na pitanje slaže li se sa dogovorenih sedam posto povećanja plaća u zdravstvu nije konkretno odgovorio.

"Mislim da ćemo se naći na nekakvim granicama o kojima smo ranije razgovarali. Najizglednija mogućnost je tih sedam posto, odnosno tri plus četiri", kazao je Aladrović.

Dodao je kako su postotci podijeljeni te da "nije samo sedam posto svima linearno, nego je povećanje po određenim dodatcima".

Sa sindikatima prosvjetnih radnika za stol će sjesti sljedeći tjedan, najavio je Aladrović.

(abe)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message