Obavijesti

News

Komentari 89

Marić: Ne skrivam se nigdje, radim posao ministra financija

Marić: Ne skrivam se nigdje, radim posao ministra financija
1

Već sam nekoliko puta rekao, izuzimam se iz svih tih odluka vezanih uz Agrokor, bez obzira što Zakon kako smo definirali nije isključivo pisan za Agrokor, rekao je Marić

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade u četvrtak ispred Banskih dvora poručio je kako se on nigdje ne skriva.

- Već sam nekoliko puta rekao, izuzimam se iz svih tih odluka vezanih uz Agrokor, bez obzira što Zakon kako smo definirali nije isključivo pisan za Agrokor, da ne bi bio ja predmet tih rasprava, odnosno da se fokus ne usmjeri na krivu stranu. Ja sam ministar financija, radim svoj posao, nigdje se ne skrivam - rekao je Marić.

'Funkcioniram normalno, ništa ne pati'

Na pitanje opterećuje li ga cijela ova situaciju u obavljanju posla, Marić kaže neke stvari nisu lagane, ali funkcionira i dalje.

- Nema tu nekakve tajne, sigurno da neke stvari za čovjeka nisu tako lagane, ali naravno da se s njima suočavam i funkcioniram normalno sa svojim suradnicima u Ministarstvu. Ništa ne pati što se tiče javnih financija, uskoro ću se obratiti i sa izvršenjem proračuna za prva tri mjeseca u smislu prihodne strane. Vidjet ćete da sve službe, porezne, carinske i ostale službe Ministarstva financija rade svoj posao, da su sve stvari pod dobrom kontrolom i kako smo si zacrtali plan tako i radimo - poručio je.

O Agrokoru: I dalje vrijedi institut porezne tajne

Na pitanje kako je prije nekoliko tjedana rekao da nema dugova, a sad vidimo u kakvom je stanju Agrokor, Marić ističe kako je to porezna tajna o kojoj trenutno ne može govoriti. 

- Ja bih vas molio, ne da ja ispravljam vas sada nego općenito, molim vas, da pažljivo pratite točno rečenicu koju sam i onda rekao, a ponovit ću i sada. I dalje vrijedi institut porezne tajne pa ne mogu komentirati nikakve stvari i to mi stvara dosta veliki problem jer ispada da nešto nije točno onako kako sam rekao. Tada sam morao ispravljati one insinuacije o visokoj razini poreznog duga, a u isto vrijeme sam rekao da porezna uprava radi sve zakonom predviđene procedure kako bi pravovremeno naplatila porezni dug. I nitko, pa tako ni Agrokor ne uživa nikakav preferencijalni status. I pri tome i dalje stojim. I to će u trenutku kada se o tome bude moglo progovoriti biti i vidljivo - rekao je Marić. 

'Nadam se da će svi mogući negativni efekti biti što manji'

Istaknuo je kako je Agrokorov značaj u gospodarstvu velik, ali da se nada da će se pronaći određeno rješenje i da će svi mogući negativni efekti biti što manji.

- Teško je u ovom trenutku o tome govoriti. Mislim da bez obzira na ovo koliko već dugo traje, sigurno je dosta upitnika u ovom trenutku gledano iz gospodarske sfere jer Agrokorov značaj u gospodarstvu je velik, puno je tu dobavljača i kompanija, ali se i dalje nadamo da će se pronaći određeno rješenje i da će svi mogući negativni efekti biti što manji - rekao je dodavši kako je ispred nas i turistička sezona i na to gledati treba ozbiljno.

'Zakonom je propisano kada se nekoga uključuje na listu poreznih dužnika'

Na pitanje novinara zna li se sada kolika su ukupna dugovanja Agrokora i koliko ima ukupno dobavljača, rekao je kako je to i dalje privatna kompanija kojoj se treba obratiti za te brojke, a da on kao ministar financija može reći samo ono što se tiče poreznog dijela te da porezne službe raspolažu sa tim podacima. Ponovio je i ranije izjave oko toga zašto Agrokor nije na listi poreznih dužnika.

- Za tu listu zakonom je točno propisano kada se nekoga kvalificira i uključuje na tu listu. Znači, ako nisu ispunjeni uvjeti, oni ili bilo koji drugi porezni obveznik tamo nisu - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca