Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
73 komentara

Marić o kupnji Ine: Ne donosi se preko noći takva odluka...

'Ina je strateška kompanija. U Ini je potrebno donijeti velike i teške odluke u konačnici. Ali sigurno na korist svih nas skupa. Teško bih rekao da ćeto biti do kraja godine, kazao je

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
73 komentara

Ministar financija Zdravko Marić, gostujući u Dnevniku Nove TV, komentirao mogućnost da Vlada kupi INA-u.

''To je jako kompleksna tema i pitanje koje je u ovom trenutku teško sažeti s jednim odgovorom da ili ne'', kazao je Marić.

Upitan ima li država dovoljno novca za takav pothvat, Marić je odgovorio kako je poznato koliko država ima tj. nema novca.

''Ina je strateška kompanija. U Ini je potrebno donijeti velike i teške odluke u konačnici. Ali sigurno na korist svih nas skupa. U takvim okolnostima, jako puno se vrti oko toga kako i na koji način netko evaluira kompaniju, koja je to cijena i u konačnici, koji su to ekonomski benefiti. Nije jednostavno samo pitanje. Sigurno je da je strateški interes i nacionalni interes Ina kao takva'',

Za mađarski dio je kazao kako ''vrijedi dosta'' na tržištu.

Upitan kada će se donijeti odluka o mogućoj kupovini Ine Marić je kazao: "Kad budemo spremni na to. To nije odluka koja se donosi preko noći''.

Teško bih rekao da do kraja ove godine, ali o Ini smo otvorili raspravu i vidjeli da smo prva Vlada koja je, između ostalog, pozvala i Upravu i Nadzorni odbor Ine na razgovore i konzultacije i sigurno je da o Ini skrbimo kao strateškoj i nacionalno važnoj kompaniji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message