Obavijesti

News

Komentari 149

Marić: Onima koji su glasovali za opoziv ne zamjeram ništa

Marić: Onima koji su glasovali za opoziv ne zamjeram ništa
1

Pratio sam glasanje, pojedinačno. Bilo je dosta očekivano i dramatično. Svaki glas koji je glasao za mene, ja im se još jednom zahvaljujem. Ponavljam, ne zamjeram nikome ništa, kazao je Marić

VIDEO

Osjećam se bolje nego jučer, to je sigurno. Rasprava od 17 sati, puno je toga bilo. Spremno sam dočekao današnji dan, potpuno čist, miran,  staložen, i što god Hrvatski sabor, odnosno zastupnici odluče. Naravno da mi je drago da je odbijen zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja meni kao ministru financija, kazao je Zdravko Marić nakon glasovanja u Saboru.

POGLEDAJTE  VIDEO:

Marić komentira rezultate današnjeg glasovanja: Nikome tko je glasovao za moj opoziv ništa ne zamjeram! Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 4. svibnja 2017

- Unatoč tijesnom rezultatu i svemu ovome o čemu ćemo možda govoriti, ja se zahvaljujem svakom onome tko je dao glas protiv nepovjerenja. Isto tako nikome ništa posebno ne zamjeram onome tko je glasao za moj opoziv, a to sam izrekao već nekoliko puta. Žao mi je samo da nisam imao priliku da obranim svoje argumente, koje sam jučer iznosio zajedno sa predsjednikom Vlade na svaku od pojedinih točaka i koju smo našli u tom prijedlogu za moj opoziv. Ja bih opet ponovio da smo te argumente pokazali da su neutemeljeni. Na kraju, kad je rezultat ovakav, treba odahnuti i biti zadovoljan. Vi znate koja je moja prva sportska ljubav - košarka. Imao sam, ne baš 75-75, ali imao sam dva puta u svojoj karijeri situaciju da je utakmica završila neriješeno i da sam ja morao bacati zadnje slobodno bacanje. Jednom sam zabio, jedanput sam fulao, iako smo izgubili u produžetku. Ovoga puta sam zabio - kazao je Marić.

Dodao je kako se iskreno nada da je rasprava o ovome sada završena.

- Štiteći dignitet funkcije ministra financija, nastojao sam sve vrijeme proteklih tjedana, na jedan miran, staložen način, primiti sve te udarce i sve te optužbe koje su mi se stavljale na terete, a u isto vrijeme i biti vrlo jasan, otvoren i koncizan u svojim eksplikacijama. Mislim da sam u tome jučer i uspio u Hrvatskom saboru i u nekoliko obraćanja hrvatskoj javnosti i sigurno da bi mi bilo najdraže kada bi se taj fokus malo sklonio sa mene - kazao je Marić.

S obzirom da je on i dalje ministar financija u Vladi, poručio je kako se može računati da će, kao i do sada, nastaviti savjesno raditi svoj posao i da će raditi sve što je potrebno i nužno da bi se nastavio ovaj dosta mukotrpan, ali koristan proces financijske konsolidacije i sređivanja javnih financija.

- Nastavljam s radom u poboljšanju kreditnog rejtinga i slanju poruke da je Hrvatska zemlja koja je, unatoč svim ovim okolnostima, je dobra za investicije, za gospodarski rast i aktivnosti. U konačnici, ovo što smo danas dobili podatke, nastavit ćemo dobrim putem i brzo će doći do političke stabilnosti. Sve makroekonomske brojke, to nebrojeno puta kažem, su važne i koristimo ih u nekim promišljanjima, analizama i projekcijama. Međutim, realnost i stvarnost je ono što sve ljude zanima. I ako danas imamo podatke da zaposlenost raste, to je nešto što nas treba ohrabrivati i davati nam dodatnu obvezu da nastavimo tim smjerom. Dok god naši građani ne osjete te brojke, one ostaju samo brojke - rekao je Marić.

Ponovo se dotakao samog glasovanja o povjerenju.

- Pratio sam glasanje, pojedinačno. Bilo je dosta očekivano i dramatično. Svaki glas koji je glasao za mene, ja im se još jednom zahvaljujem. Ponavljam, ne zamjeram nikome ništa. Svaki glas je bio važan, nikoga ne bih posebno isticao. Slušao sam izjavu gospodina Sauche. Mislim da je on dao vrlo, vrlo profesionalnu, čestitu i ljudsku izjavu. Mogu samo pretpostaviti i zamisliti ono što je i sam priznao da mu je prolazilo kroz glavu. Njegovom glasu, kao i glasovima svih ostalih, zahvaljujem - rekao je ministar financija.

- Od prvog dana kada sam imenovan ministrom financija, na to ne gledam kao teret, već kao obvezu da se ponašam prema toj funkciji i da svoj posao obavljam korektno. Tako će biti i dalje. Vezano ili nevezano uz ovaj rezultat. Ja bih staloženo, mirno i dostojanstveno prihvatio i bilo koji drugi rezultat - kazao je Marić.

Dodao je kako smatra da je svima u interesu da se postigne čim prije politička mirnoća i stabilnost.

- Vjerujem u vodstvo HDZ-a, i u sve ljude koji su u tome, da će pronaći pravi način. Čuli ste i premijera Plenkovića koji je na konferenciji poručio koji su sljedeći koraci - zaključio je ministar financija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'
IZVUČENI DOBITNICI

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'

Dobitnici pet nagrada od 5000 kuna u nagradnoj igri 24sata su Katica Galinec, Elizabeta Petrik, Danijel Dreven, Ivica Tuk te Ignac Vrančić. Čestitamo sretnim dobitnicima!

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati
OPEL

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati

U petak oko podneva izvlačili smo sretnog dobitnika novog prostranog Opel Crossland X. Super nagrada odvest će se do otoka Pašmana, gdje će ugledati svojeg novog vlasnika
Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy
SAMSUNG S8+

Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy

U utorak u prostorima redakcije 24sata izvukli smo osam sretnih dobitnika novog Samsunga Galaxy S8+ iz bubnja prepunog kuverti iz čitave Hrvatske, saznajte tko su sretni dobitnici