Obavijesti

News

Komentari 47

Marijana Petir na molitvenom doručku kod Donalda Trumpa

Marijana Petir na molitvenom doručku kod Donalda Trumpa
1

"Ovdje dolazimo iz različitih religija, ujedinjeni u vjeri. Vidimo grozne stvari koje se čine u ime vjere, ali nemaju veze s vjerom. Sve nacije moraju dići svoj glas protiv toga"

VIDEO

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je u četvrtak na 65. Nacionalnom molitvenom doručku koji je, uz američkog predsjednika Donalda Trumpa i članove Senata te Kongresa, okupio državnike iz 140 zemalja svijeta, izvijestio je ured zastupnice.

Zastupnica Petir je istaknula da su zaštita ljudskog dostojanstva, sloboda vjeroispovijesti, borba protiv terorizma i pouzdanje u Boga da upravlja našim srcima prilikom donošenja odluka bile ključne poruke ovogodišnjeg molitvenog doručka.

Prisutnima se obratio predsjednik SAD-a Donald Trump rekavši kako je Nacionalni molitveni doručak jedan od najznačajnijih običaja američkoga naroda te se nada kako će i idućih sedam puta sudjelovati na njemu, navodi se u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Ovdje dolazimo iz različitih religija, ujedinjeni u vjeri. Vidimo grozne stvari koje se čine u ime vjere, ali nemaju veze s vjerom. Vjernicima se odsijecaju glave zbog njihove vjere, a odsijecanje glave nismo vidjeli još od srednjeg vijeka. Sve nacije moraju dići svoj glas protiv toga“, rekao je Donald Trump naglasivši da ISIS progoni i napada i muslimane i židove, a nad kršćanima provodi genocid. Trump je najavio snažan odgovor na to i neumoljivu borbu protiv terorizma.

"Inspirira me vidjeti demokrate i republikance da mole zajedno. Toliko se trudimo u svakodnevnom životu da se naš glas čuje na zemlji: aktivni smo na društvenim mrežama, pišemo blogove, no kada molimo, naš se glas čuje na nebu, rekao je glavni govornik kontra-admiral Berry C. Black te poručio: „Molite za sve ljude, bez obzira na to čitate li  Bhagavad Gitu, Kur'an, Bibliju ili nešto drugo”, navodi se u priopćenju. 

Marijana Petir je rekla da je posebnost molitvenog doručka u tome što su državnici cijelog svijeta bez obzira na razlike u razmišljanjima koje imaju, spremni moliti zajedno kako bi približili svoja stajališta za dobro naroda kojima služe, svjesni da je Bog iznad svih nas i da njemu ništa nije nemoguće, stoji u priopćenju. 

Na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na preporuku zastupnice Petir prisustvovali su i mladi hrvatski političari Klementina Karanović iz Majura, Nikolina Vrbančić iz Karlovca i Tomislav Katanović iz Križevaca koji sudjeluju i u posebnom programu za mlade političare u Washingtonu.

Posjet SAD-u zastupnica Petir završava u petak, 3. veljače kada će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Washingtonu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina