Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
43 komentara

Marijina majka: Htjela bih kuću, ali moju Mariju nisam prodala...

Ne sjećam se njenog imena. Vjerovala sam joj jer mi je rekla da će se za Mariju brinuti kao za svoje dijete, ispričala je Saša Ruševa, koja je Mariju dala na čuvanje

Reuters
Foto: Reuters
43 komentara

Prošlog tjedna je DNK test potvrdio kako je Saša Ruševa iz Bugarske biološka majka djevojčice Marije, koju su pronašli u romskom naselju u Grčkoj. 

- Ona je moje dijete. Volim je. Rodila sam je. Reći ću Mariji da sam joj majka, a Atanas joj je otac. Pobrinut ću se za nju jer je moja. To se ne može promijeniti - rekla je Saša za CNN. Policija inače istražuje obitelj Rušev, zbog sumnje da su svoju kćer prodali romskoj obitelji iz Grčke.

Christos Salis i Eleftheria Dimopoulo, par kod kojeg je djevojčica pronađena, optuženi su za otmicu djevojčice, a oba para poriču bilo kakvo kršenje zakona. 

- Ljudi govore da sam dobila novac za Mariju. Cijelo vrijeme se u medijima govori da sam dobila novac, ali zar stvarno mislite da bih prodala svoju kćer? Siromašna sam i htjela bih si sagraditi kuću - rekla je Saša. 

Ruševa je ispričala kako je sa suprugom 2009. godine otputovala u Grčku, gdje je on tražio posao. Kaže kako je njena najstarija kćer Katia (20) čuvala ostalu djecu. Kaže kako nije ni bila svjesna da je trudna, a rodila je dok je bila u Grčkoj.

Nekoliko mjeseci kasnije ona i suprug su se zaposlili na farmi naranača, a žena koja je također ondje radila je nakon par dana shvatila da se Saša ne može brinuti o kćeri pa joj je predložila da joj je ona pričuva.

- Dala mi je svoj broj telefona i rekla mi da joj se javim kada se vratim kući. Kad sam se vratila nakon par dana nazvala sam je i htjela sam da mi vrati kćer, ali je mobitel bio ugašen - objasnila je Saša. Iako je policija tereti da je osobno grčkom paru predala kćer, Saša tvrdi da nikada u životu nije njih vidjela. Ispričala je i kako se ne sjeća puno detalja o ženi kojoj je dala Mariju na čuvanje. 

- Ne sjećam se njenog imena. Vjerovala sam joj jer mi je rekla da će se za Mariju brinuti kao za svoje dijete. Ipak, sjećam se točno posljednjeg puta kada sam Mariju vidjela. Srce mi se slomilo te sam je poljubila. Bila sam zabrinuta za nju - rekla je Saša.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message