Obavijesti

News

Komentari 1

Marijini obroci dnevno nahrane skoro 12.000 djece u svijetu

Marijini obroci dnevno nahrane skoro 12.000 djece u svijetu
1

Globalni pokret Marijini obroci službeno je počeo s djelovanjem 2002., no MacFarlane-Barrow se prisjetio i samih početaka volonterskog rada kada je potaknuo prikupljanje novčanih sredstava u Škotskoj

VIDEO

Deseta obljetnica osnutka Marijinih obroka Hrvatska obilježena je u subotu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a poseban gost bio je osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow.

Zahvalio je volonterima i uzvanicima na svim djelima ljubavi koji su omogućili da se brojna djeca nahrane, ali i da se kvalitetno školuju.

Upravo će ta djeca, istaknuo je MacFarlane-Barrow, biti ta koja će nositi promijene u svojim sredinama.

- Uvijek tvrdimo da su Marijini obroci plod molitve - istaknuo je.

Predsjednica Marijinih obroka Hrvatska Zrinka Prica izvijestila je kako 15 hrvatskih gradova aktivno sudjeluje u akcijama Marijinih obroka. U proteklih 10 godina, zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske, otvorilo se 15 kuhinja gdje se dnevno hrani više od 11 800 djece.

Marijini obroci Hrvatska, rekla je, planira nastaviti s omogućavanjem dnevnog toplog obroka za djecu u državi Malavi te u Liberiji, Keniji, Siriji, u Zambiji, Haitiju, Ugandi, Južnom Sudanu, Tajlandu i Indiji.

'Tek 120 kn dovoljno da dijete jede cijele godine u svojoj školi'
'Tek 120 kn dovoljno da dijete jede cijele godine u svojoj školi'

- Idući korak bi nam bio zajednički prostor za rad volontera i same udruge - dodala je.

Na programu su nastupali Marija Husar Rimac, klapa Fjabula, Antonella Malis te đaci iz Osnovne škole Antun Branko Šimić.

Globalni pokret Marijini obroci službeno je počeo s djelovanjem 2002., no MacFarlane-Barrow se prisjetio i samih početaka volonterskog rada kada je potaknuo prikupljanje novčanih sredstava u Škotskoj za ratom pogođenu Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

- Priča o Hrvatskoj je počela u Međugorju kada sam imao 15 godina. Nekoliko godina poslije na tim je područjima počeo rat i željeli smo na neki način pomoći. Počeli smo prikupljati donacije u Škotskoj i slali smo ih u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tako smo stekli brojne prijatelje u Hrvatskoj. Godinama poslije naša je organizacija rasla i počeli smo pomagati djeci u dalekim zemljama Afrike, a naši prijatelji u Hrvatskoj odlučili su nas poduprijeti i formirati Marijine obroke Hrvatska - rekao je MacFarlane-Barrow.

Marijini obroci hrane oko 1,5 milijuna djece svakoga dana u 18 različitih zemalja, a u 10 godina je hrvatska podružnica omogućila topli obrok za više od 30 000 djece.

Prosječan je trošak jedno dijete kroz cijelu školsku godinu je 120 kuna.

- Naša je vizija da svako dijete u svijetu bude u mogućnosti pojesti barem jedan topli obrok dnevno u školi. Oko 66 milijuna djece ne odlaze u školu zbog gladi. Tek smo počeli, no cilj nam je fokusirati se na jedno dijete, na jednu školu - zaključio je MacFarlane-Barrow, a prenosi IKA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa