Obavijesti

News

Komentari 512

Markić sociolozima: Utjecaj na djecu gay parova nije istražen

Markić sociolozima: Utjecaj na djecu gay parova nije istražen
2

Iz udruge ističu kako su istraživanja istospolnog roditeljstva novo područje 'ne postoji pouzdano istraživanje o dugoročnom učinku istospolnog roditeljstva'

VIDEO

Iz udruge 'U ime obitelji' reagirali su na priopćenje Hrvatskog sociološkog društva koje tvrdi kako je kredibilitet 'teksaške studije' na koju se pozivala Željka Markić upitan. 

Ističu kako su istraživanja istospolnog roditeljstva novo područje te "ne postoji niti jedno pouzdano istraživanje o dugoročnom učinku istospolnog roditeljstva koje bi odgovaralo metodološkim zahtjevima dobro provedenog znanstvenog istraživanja". 

-  Do 2001. u akademskoj je zajednici vladala suglasnost da je biološko roditeljstvo u braku s niskom razinom sukoba najbolje okružje za odrastanje djece. Ozbiljnije je razmišljanje u oprečnome smjeru započelo s istraživanjem koje tvrdi da između muško-ženskoga i tzv. istospolnoga roditeljstva nema nikakve bitne razlike (Stacey i Biblarz 2001). Pri tome se ne bi smjelo propustiti reći dvoje:

a) To je istraživanje kao razliku primijetilo da među djecom koja odrastaju uz istospolni par odgajatelja ima više djece koja sebe identificiraju kao osobe istospolnih seksualnih sklonosti. Naravno, autori istraživanja u tomu ne vide problem jer ionako očekuju da društva provedu potpunu pravnu i uopće normalizaciju istospolnoga seksualnoga ponašanja.

b) Upravo navedeni nalaz po sebi pobija tezu da je istospolna seksualnost urođena, što po sebi znači da tzv. istospolno roditeljstvo nema baš nikakva utjecaja na odgoj u pogledu djetetovih seksualnih sklonosti. Drugim riječima, postoji posve osnovana pretpostavka da odgoj djeteta utječe na samoidentifikaciju djeteta u smislu njegovih seksualnih sklonosti - stoji u priopćenju. 

'Ništa ne implicira da istospolne osobe ne mogu biti dobri roditelji'

Ističu i kako je rad Marka Regnerusa 'metodološki najbliže onome što se tek sustavno treba provoditi'. 

- Istraživanje je M. Regnerusa još jedno u nizu onih koji pokazuju da je stabilnost u vezama koje ostvaruju osobe koje se identificiraju kao osobe istospolnih seksualnih sklonosti iznimna, a ne redovita pojava - takav je nalaz po sebi razlog za oklijevanje, a ne poticanje pravne i uopće društvene normalizacije tzv. istospolnoga roditeljstva. Sve prethodno navedeno ne implicira da osobe istospolnih seksualnih sklonosti i osobe koje načinom života koji uključuje istospolnu seksualnost nikako, ni u kakvim uvjetima i ni u jednom slučaju ne mogu biti dobri odgojitelji - poručuju iz udruge 'U ime obitelji'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 512
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca