Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
884 komentara

Markić u videu: Znamo da se i SDP-ovcima prijeti otkazima

Željka Markić je rekla da znaju da su članovi SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima i da im se prijeti otkazima te ih poziva da glasuju po savjesti

U ime obitelji/YouTube
Video: U ime obitelji/YouTube
884 komentara

Građanska inicijativa U ime obitelji objavila je u nedjelju na YouTubeu novi video s porukom Željke Markić za glasače i birače SDP-a. Markić kaže da im se javlja sve više glasača, pa i članova SDP-a i drugih stranaka na vlasti. Tvrdi kako se ljudi ispričavaju i da se osjećaju osramoćeni postupcima aktualne vlasti, govorom mržnje i nametanjem jednoumlja te iskorištavanjem političke moći protiv svih koji će na referendumu 1. prosinca glasati za brak kao zajednicu muškarca i žene.

- Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima. Znamo da vam se nameće stranačko jednoumlje. Brak, zajednica žene i muškarca, osnovica je obitelji, a obitelj je temelj ovog društva. I vi ste dio ovog društva, i vi ste odgovorni za ovo društvo. Zato, ne dajte se zastrašiti. Odmaknite se od stranačke pripadnosti i glasujte po svojoj savjesti - poručila je Markić.

Iz U ime obitelji su u nedjelju poslali i pismo zahvale koje su slali političkim strankama koje su podržale ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Od stranaka traže da njihovi članovi na stranicama U ime obitelji prouče argumente za i protiv ustavne zaštite braka te dodaju da je bitno u "okruženju jednostrane kampanje koju vodi aktualna vlada" pomoći ljudima da "donesu informiranu odluku".

Barišić: Glasujte za dvoje

Splitski nadbiskup Marin Barišić rekao je u nedjelju kako će za tjedan dana biti ispit zrelosti i svojevrsni test iz matematike, kada jedan više jedan ima više odgovora, dva, dvije, dvoje, rekao je i dodao da je dvoje točan odgovor, piše Slobodna Dalmacija

Na svim nedjeljnim misama diljem Hrvatske vjernicima je pročitan poziv Hrvatske biskupske konferencije da izađu na referendum i daju svoj glas “za” ustavnu kategoriju braka kao zajednice muškarca i žene.

Mi, biskupi HBK-a, pozivamo sve vjernike, kao i sve ljude dobre volje, da izađu na referendum te na pitanje: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca”, odgovore “za”. To je u skladu s općeljudskim i evanđeoskim vrijednostima te s tisućljetnom tradicijom i kulturom hrvatskoga naroda i većine drugih hrvatskih građana. A potvrdnim odgovorom na referendumsko pitanje ne ugrožavaju se drukčija osobna opredjeljenja,­ kažu hrvatski biskupi.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić u svome je pismu poručio “neka ne bude nikoga tko bi propustio izaći na referendum” te da “svatko s ponosom i radošću zaokruži odgovor ‘za’, jer je to odgovor koji ispovijeda našu kršćansku vjeru, koji želi dobro našim obiteljima, djeci i novim naraštajima”.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message