Obavijesti

News

Komentari 2

Marko Milić dobio je nagradu za najboljeg političkog PR-a

Marko Milić dobio je nagradu za najboljeg političkog PR-a
1

Na jednom od najposjećenijih panela "Tko to tamo peva: Novi val glazbenih trendova u regiji" raspravljalo se o novom glazbenom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa

VIDEO

Glasnogovornik Vlade Marko Milić osvojio je ovogodišnji Megafon, nagradu za najboljeg političkog PR-ovca koju dodjeljuju vodeći hrvatski novinari koji prate rad sabora, ministarstava i predsjednice Republike.

Miliću je nagrada dodijeljena u petak na 12. Weekend media festivalu u Rovinju koji će u tri festivalska dana, kako se očekuje okupiti 150 predavača i više od više od 5000 sudionika.

Prvog dana hrvatski komunikacijski stručnjaci i politički novinari su na panelu "Svi predsjednikovi ljudi" raspravljali o tome što očekuju od predsjedničkih izbora. Novinar Andrija Jarak ustvrdio kako bi ovo mogla biti najdosadnija kampanja, dodavši kako postoje četiri teme koje "pale Hrvate",  a to su partizani, ustaše, mito i korupcija.

Ako naslovnica novina ima jaku poruku, određuje dan u društvu
Ako naslovnica novina ima jaku poruku, određuje dan u društvu

Na jednom od najposjećenijih panela "Tko to tamo peva: Novi val glazbenih trendova u regiji" raspravljalo se o novom glazbenom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa. "Nikad se nisam bojala, pjevala sam pjesme koje nitko ne bi pjevao", rekla je pjevačica Severina Kojić.

"Postoji samo jedno generalno pravilo, da na početku i na kraju sve završi na nečemu što zovemo folk. Možemo se mi s time zezati, ali postoji nešto što je zapisano u DNK ovih prostora" - poručio je Tonči Huljić i zaključio kako "ljudi u Srbiji žive za glazbu, a u Hrvatskoj žele živjeti od glazbe".

Na panelu "Panic At T Disco: Mediji, javni sektor i kultura" raspravljalo se o Rijeci koja je odabrana kao Europska prijestolnica kulture 2020.

'Kultura danas nije na margini i o njenoj smrti nema ni govora'
'Kultura danas nije na margini i o njenoj smrti nema ni govora'

O tome što je dobra naslovnica raspravljali su glavni urednici tiskovina iz Hrvatske Goran Gavranović, Slovenije - Robert Botteri i Srbije - Veljko Lalić. Botteri je rekao da na naslovnicama u Sloveniji najviše interesa izazivaju Tito, Hitler i Žižek.

"Dobra naslovnica jednom tjedniku može povećati prodaju za 50 posto. U dnevnom listu poput 24 sata, naslovnica povećava prodaju za 5 ili 10 posto, a nekada je to bilo i do 30" , kazao je glavni urednik 24 sata Goran Gavranović.

Početak prvog dana festivala obilježio je i prvi video prijenos s drona na 5G mreži u ovom dijelu Europe uspostavljen između Rovinja i prvog 5G otoka u Hrvatskoj - otoka Krka. U glavnu dvoranu uključen je prijenos leta dronom iznad Krka.

(abe)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...