Obavijesti

News

Komentari 10

Marš za bolju Hrvatsku održat će se u subotu u 11.15 sati

Marš za bolju Hrvatsku održat će se u subotu u 11.15 sati
3

Ciljevi su Hrvatska u kojoj neće postojati blokade računa, za Hrvatsku u kojoj je ukinuto dužničko ropstvo, u kojoj neće biti dozvoljen uzgoj i prodaja GMO hrane, kažu organizatori

VIDEO

Prosvjed Marš za bolju Hrvatsku održat će se u subotu, 26. svibnja, u 11.15 sati u zagrebačkom Parku Franje Tuđmana, a organizira ga stranka Slobodna Hrvatska s ciljem skretanja pozornosti na ovrhe, problem GMO-a, iseljavanja iz Hrvatske.  

"Ciljevi su Hrvatska u kojoj neće postojati blokade računa, za Hrvatsku u kojoj je ukinuto dužničko ropstvo, u kojoj neće biti dozvoljen uzgoj i prodaja GMO hrane, Hrvatska učinkovitog i nekorumpiranog pravosuđa, novi teritorijalni ustroj, Hrvatsku iz koje mladi ne bježe", pojašnjavao je na konferenciji za novinare u srijedu u Hrvatskom saboru nezavisni zastupnik Marin Škibola koji je podržao inicijativu.

"Marš se organizira u suradnji s inicijativom Ovršni ustanak. To je treći takav event u zadnje tri godine u sastavnom dijelu međunarodnog prosvjeda  Marša protiv Monsanta koji se održava na 4 kontinenta u 250 gradova, svake godine u svibnju", rekao je  supredsjednik Slobodne Hrvatske i predstavnik međunarodnog pokreta Marša protiv Monsanta Damir Kristijan Rogina.

Ove godine razlozi prosvjeda su, kaže, prošireni. GMO je, ističe, manji problem, ali zato nas tište veći problemi kao što je iseljavanje, ovrhe, loše zdravstvo.

Sve nezadovoljne pozvao je da im se pridruže na trgu Franje Tuđmana odakle u podne marširaju kroz grad prema centru.

Najavio je i predaju za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom  članka Zakona o GMO-u koji je stupio na snagu 22. svibnja, a u koliziji je, tvrdi, s Ustavom.

Predstavnik inicijative Ovršni ustanak Danijel Galović kazao je kako se pridružuju Maršu jer žele skrenuti problem na ovršene i blokirane koji su u drugom planu.

"Iza radne skupine koja radi na novom Ovršnom zakonu krije se novi Borg 2 . Radi se o 23 ljudi koji svjesno šire agendu 'zaduži, raskući i raseli'. Tražimo hitno raspruštanje skupine s 23 predstavnika vjerovnika, od ministra Bošnjakovića tražimo neopozivu ostavku jer nije sposoban napraviti novi pravedan zakon kao što ga nije bio sposoban napisati ni 2010.", poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21