Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
124 komentara

Martina Dalić - Politika joj je uvijek bila draga, a vlast draža

Stranački kolege ministrici Martini Dalić nikako ne mogu zaboraviti napuštanje stranke, deranje članske iskaznice, ali i doniranje stranke Pametno...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
124 komentara

Dio HDZ-ovaca nije joj oprostio što je napustila stranku

Pojedine HDZ-ovce iritira njezina arogancija i svojeglavost, dio joj zamjera što je 2014. otišla iz HDZ-a Tomislava Karamarka, da bi na velika vrata ušla u Vladu Andreja Plenkovića. Smeta im što je otišla na nekorektan način, posebice jer je poderala člansku iskaznicu HDZ-a, ali i što je donirala stranku Pametno. Pojedini HDZ-ovci smatraju je zagovornicom bankarskog lobija.     

karamarko | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook

U političku arenu vraća se 2004. godine

Iako je Ministarstvo financija, gdje je bila pomoćnica Borislava Škegre, napustila nakon osvajanja vlasti Ivice Račana, u njega se vraća kada je kormilo ministarstva preuzeo Ivan Šuker. Bila je njegova državna tajnica, a kasnije je radila i na pregovorima za pristupanje EU.     

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na funkciji je naslijedila svog bivšeg šefa

Nakon što je Jadranka Kosor preuzela odgovornost za Vladu od Ive Sanadera, krajem 2010. odradila je rekonstrukciju. Na listi otpisanih tada se našao Ivan Šuker, a Kosor ga je na tom mjestu zamijenila Martinom Dalić. O nasljednici je tada kazao kako su bili vrlo dobri suradnici. Bio je stava da će vrlo dobro raditi svoj posao.     

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Godinama je prati glas da je Škegrin čovjek

Političku karijeru Martina Dalić počela je kao pomoćnica tadašnjeg ministra financija Borislava Škegre. Od tada je prati etiketa da je “Škegrin čovjek”. Nedavno je na Odboru za gospodarstvo Škegro stao u njezinu obranu u operaciji Agrokor. Navodno mu je premijer zamjerio izjavu da je “sigurnija i čvršća nego ikad”.     

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ivo Sanader je u Dalić vidio novu snagu HDZ-a

U prvom mandatu Vlade Ive Sanadera, vratila se iz privatnog sektora u Ministarstvo financija. Tadašnji premijer i predsjednik HDZ-a upravo je u Martini Dalić vidio novu snagu stranke, a u tom krugu ljudi nalazila se i njezina sadašnja kolegica u Vladi Marija Pejčinović Burić.   

Foto: Patrik Macek/PIXSELL  

Afera mailovi: Tko je sve znao i odabrao tim za Agrokor

Foto: 24 sata

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message