Obavijesti

News

Komentari 358

'Sakrivali smo se po sobama, vrata smo blokirali madracima'

'Sakrivali smo se po sobama, vrata smo blokirali madracima'
5

Terorist je napao dva hotela u Sousseu, jednom od turističkih središta Tunisa. Ubio je 37 ljudi. U napadu nije imao pomagača. Stradali su većinom Britanci i Nijemci

VIDEO

Terorist je napao u petak dva hotela u Sousseu , u jednom od turističkih središta Tunisa. Prema posljednjim informacijama koje je objavio Reuters poginulo je 37 osoba. Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Mohamed Ali Aroui rekao je da su poginuli većinom turisti. Nije rekao koje nacionalnosti. Lokalni radio javlja da su poginuli većinom Nijemci, Britanci i Belgijanci.

Jedan od napadnutih hotela je Imperial Marhaba čijih je devet gostiju i četiri zaposlenika ozlijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti. Na svojim su stranicama objavili i kako su, u suradnji s vlastima, organizirali psihološku pomoć za sve goste koji osjećaju potrebu za time.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:57

Iako su prve informacije govorile suprotno, na plaži u Tunisu nije bilo više napadača već samo jedan koji je ubijen. Napadač je tuniski student nepoznat policiji koji je oružje sakrio u suncobranu , izjavio je u petak državni tajnik za pitanja sigurnosti Rafik Chelly.

- Ušao je na plažu kao netko tko se ide kupati i nosio je suncobran s oružjem unutra. Kad je stigao na plažu upotrijebio je oružje - dodao je Chelly.

Na Twitteru je objavljeno više fotografija na kojima se vidi kako mrtvi turisti leže na plažama. Na jednoj se fotografiji vidi mrtav napadač.

Neki su turisti objavili na Twitteru da su se od napadača sakrili u svoje sobe.

- Vrata smo osigurali madracima - napisao je Jez Sanders.

- Pucnjava je počela u 11.55 sati. Ja i šest turista iz Velike Britanije smo utrčali u sobu i sakrili se u kupaonicu. U životu se nisam tako bojala. Čuli smo sirene i helikopter i čekali smo da se sve smiri prije nego što smo izašli iz sobe - napisala je Laura.

'Ovo danas je bio horor'

- Ovo je uvijek bilo sigurno mjesto, ali danas je bio horor - kazao je jedan od turista iz Irske koji je svjedočio stravičnom napadu tuniškog studenta.

- Počeo je na plaži i hladnokrvno ubijajući nastavio prema hotelskom hodniku - dodao je muškarac koji se predstavio samo kao Anthony, piše Reuters .

U Tunisu je i 77 Hrvata, dobro su

U Tunisu boravi 77 hrvatskih državljana na pet destinacija i svi su dobro i na sigurnom, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova koje je s njima u kontaktu.

Iz ministarstva poručuju kako nitko od njih nije ozlijeđen te se nitko od njih nije nalazio u blizini napadnutih hotela.

Ministarstvo zdravstva Tunisa je potvrdilo da je u atentatu ubijeno 28 ljudi, a 39 je ranjeno, među kojima ima Nijemaca, Rusa i Tunižana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...