Obavijesti

Promo sadržaj

Masaža: iskustvo koje opušta i liječi

Masaža: iskustvo koje opušta i liječi
4

Naporna svakodnevica, akumuliranje stresa te sjedenje po 8 sati i duže dovode do napetosti i bolova zbog čega se često može dogoditi da vlastito tijelo postane kavez i opterećenje

Iako se na masažu većinom gleda kao na luksuz namijenjen opuštanju, to je vrlo daleko od prave istine. Najnovije studije pokazale su da masaža ima mnoge zdravstvene prednosti jer bez obzira na njenu vrstu uvijek djeluje na cijelo tijelo. U nastavku pročitajte neke od najistaknutijih prednosti masaže nakon kojih je rezervacija termina neizbježna. 

Umanjuje bolove i napetost

Masažom se u mišić dovodi više krvi i kisika, a izbacuje se višak toksina i mliječne kiseline. Zbog toga se smanjuje nadražaj živčanih završetaka, a samim time bol i napetost. Profesionalni maseri masažom mogu rastegnuti mišić i otpustiti mišićne grčeve ili čak ojačati mlohavi mišić. Na taj način uklanja se uzrok bolova u mišiću i zglobovima koji su zbog problema s mišićem također ukočeni i bolni.

Blagotvorno djeluje na psihičko opuštanje

Masaža uspješno smanjuje osjećaj anksioznosti i razinu hormona stresa, dok istovremeno povećava količinu serotonina, odnosno hormona sreće.  Zbog toga uspješno rješava probleme umora, nesanice, smanjenog seksualnog nagona i ubrzanog lupanja srca. 

Ojačava imunitet

Masaža uspješno ojačava imunitet zahvaljujući tome što stimulira limfu na koju se veže značajan postotak toksina i metaboličkih produkata te potiče njihovo izbacivanje. Također, istraživanje Cedars – Sinai Medicinskog Centra u Los Angelesu pokazalo je da se nakon 45-minutne masaže u ljudskom tijelu povećava broj bijelih krvnih zrnaca koja pomažu u obrani organizma od bolesti. 

Popravlja zdravlje i izgled kože

Masažom se mehanički uklanjaju mrtve stanice s površine te nanose kozmetički i ljekoviti proizvodi koji kroz kožu prodiru u krvotok i cijeli organizam. Nadalje, masaža izaziva porast temperature kože čime pospješuje cirkulaciju, razgrađuje masne stanice, ubrzava izmjenu tvari i opskrbljuje kožu s više kisika. Zbog toga koža dobiva jači tonus i postaje elastičnija, a izgleda zdravije, ljepše i mlađe. 

Pri donošenju odluke o odlasku na masažu još jedan pitanje koje može izazvati nedoumicu jest i koju vrstu masaže odabrati. Iako će svaka masaža nesumnjivo imati pozitivan učinak na cijeli organizam dobro se informirati o osnovnim vrstama i njihovim učincima. 

Klasična masaža

Dovodi do generalnog osjećaja opuštenosti i ugode zahvaljujući svom umirujućem djelovanju. Odličan je izbor za otpuštanje napetosti iz tijela i vraćanje energije nakon ozljeda. Pri ovoj vrsti masaže temperatura tijela povisuje se za 2 do 3 stupnja, poboljšava se cirkulacija, poboljšava se opskrba tkiva kisikom i hranjivim tvarima te se pojačava izlučivanje vode iz tijela.

Relaksirajuća masaža

Izuzetno nježna tehnika, namijenjena prvenstveno oslobađanju od stresa. Uz primjenu nježnih, laganih pokreta izuzetno je bitna opuštajuća atmosfera u prostoriji za masažu koja se kreira nježnim svjetlom, mirisnim svijećama, eteričnim uljima i tihom glazbom. Cilj masaže je dovesti osobu u toliko opušteno stanje da je spremna zaspati. 

Aromamasaža

Predstavlja jedan od oblika aromaterapije gdje se kombiniraju fizički učinci masaže s ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencijalnih ulja. Eterična ulja na organizam djeluju umirujuće i harmonizirajuće dok istovremeno djeluju na sve sustave i organe s narušenom ravnotežom. Nadalje, eterična ulja poboljšavaju raspoloženje, umiruju duh te pospješuju izbacivanje teških metala i smanjuju unutarnju kiselost organizma.

Medicinska masaža

Prvenstveno je namijenjena rješavanju različitih fizičkih komplikacija kao što su bolovi u vratu i leđima, trnci u rukama, problemi s kralježnicom, upala mišića ili nesnosna glavobolja. Ova vrsta masaže rješava tegobe intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma i smanjenjem mišićnog tonusa. Intenzitet masaže prilagođava se svakom klijentu ovisno o vrsti problema. 

Sportska masaža

Kao što joj i samo ime sugerira ova vrsta masaže namijenjena je sportašima, profesionalnim i rekreativnim. Primarni cilj joj je ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora što se postiže smanjenjem mišićnog tonusa koji se tijekom treninga povećava. Ovom tehnikom mogu se uz oporavak mišića, sanirati manje ili prevenirati moguće ozljede.

Prije rezerviranja termina dobra je ideja istražiti ponudu wellness centara i hotela u Zagrebu gdje se mogu pronaći odgovarajući ambijent i fantastične masaže za svakoga. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu